Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 14 Απριλίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Τ.Κ. Ψαθοχώρας.

 Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Στ΄ κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με επίκαιρο θέμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 7:30΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Κατά την Ακολουθία θα μετέχουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 6:30΄μ.μ., στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, ο Χορός του Παραρτήματος Φαρσάλων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συνεπικουρούμενος από σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής της Καρδίτσας, θα πραγματοποιήσει μουσικοθεολογική εκδήλωση με θέμα:

 «Σταυροαναστάσιμο οδοιπορικό

προς μια συνάντηση με τον αναστημένο Ιησού Χριστό».

Τη χορωδία θα διευθύνει ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Θωμάς Κάιας, καθηγητής του Παραρτήματος στα Φάρσαλα. Το θεολογικό περιεχόμενο των ύμνων θα αναπτύξει ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, αρχιερατικός επίτροπος Φαρσάλων και εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του νέου Διοικητή της 110 Πτέρυγας στον Ν. Ντίτορα
Επόμενο άρθρο Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κωτσού στα εγκαίνια του Κέντρου για τους πρόσφυγες