Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, θα προστεί της Λιτανείας της ιεράς εικόνος και του τιμίου λειψάνου της Αγίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού, της Λιτανείας της ιεράς εικόνος και του τιμίου λειψάνου της Αγίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι, επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Ειρήνης, ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου», πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Οσίας στο Κατωχώρι Φαρσάλων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της πανηγύρεως καταρτίζεται ως εξής:

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και η λιτανεία της ιεράς εικόνος της Οσίας.

Της Ακολουθίας και της Λιτανείας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 7:00΄π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο άρθρο Από 22/8 ξανά Θερινό Σινεμά
Επόμενο άρθρο Περονόσπορος σε υπαίθριες καλλιέργειες επιτραπέζιας ντομάτας