Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Κυψέλης.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Ενώ, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Το μεσημέρι της αυτής ημέρας, θα αναχωρήσει για τη νήσο της Λήμνου, για να μετάσχει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στη Θεία Λειτουργία και στο τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου κυρού Ιεροθέου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το εσπέρας του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί την σεβασμία εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσης στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης και ακολούθως θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού.

Η ιερά Εικόνα ήταν δωρεά του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου το 1280 στο μοναστήρι Λυκουσάδος, το οποίο κτίστηκε από του Κομνηνούς και εβρισκόταν στη σημερινή Λοξάδα. Σύμφωνα με τον μακαριστό μητροπολίτη Ιεζεκιήλ, που έκανε έρευνα για το εν λόγω μοναστήρι, η εικόνα της Παναγίας αποτελεί έργο του Ευαγγελιστού Λουκά.

Την ημέρα, που ο τοπικός μας  Άγιος Σεραφείμ μαρτύρησε, το μοναστήρι κάηκε ολοσχερώς  και έκτοτε η Παναγία φυλάσσεται στο Μεγάλο Μετέωρο Καλαμπάκας. Επιστρέφει δε στη Λοξάδα από 13 Αυγούστου έως 27 Οκτωβρίου κάθε χρόνο προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

Προηγούμενο άρθρο Ξεσηκωμός Ενάντια στις Αμερικανονατοϊκες Στρατιωτικές Βάσεις
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας υπέρ του δίκαιου αγώνα των αγροτών