Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,το εσπέρας του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5:30΄μ.μ., θα παραστεί συμπροσευχόμενος κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αργυρίου.

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 22 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο των Χριστουγέννων), η οποία είναι ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού που ψαλόταν στο Ναό της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατά την ακολουθία, τους ύμνους θα ψάλει η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων, όπου θα εκκλησιαστούν οι μαθητές – μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου, του  2ου Λυκείου και του ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 22 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 22 Δεκεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Δέματα αγάπης σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ.
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας