Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Τρύφωνος, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Τ.Κ. Καστανέας.

Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου μάρτυρος Τρύφωνος.

Ακολούθως, θα ευλογήσει και θα κόψει την βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς – Μούχας «ο Άγιος Τρύφων».

***

Η αγίας μας Εκκλησία την 2αν του μηνός Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τιμά την Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας.

Επ’ ευκαιρίας της εορτής αυτής και προκειμένου να τιμήσουμε την Παναγία μας και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύει για όλες τις μητέρες, θα τελέσουμε Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, ο οποίος θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6:00΄μ.μ.

Ακολούθως, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα βραβευθούν τρεις (3) πολύτεκνες μητέρες.

Εν συνεχεία, εκπρόσωπος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα προσφέρει συμβολικό δώρο ευλογίας και χρηματικό ποσό στα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών του Νομού μας, ως προσφορά αγάπης της ως άνω Ιεράς Μονής στην πολύτεκνη οικογένεια.

Η ανωτέρω επικείμενη εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κ. Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος τάβλι