Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή Η΄ από του Πάσχα (της Πεντηκοστής) 7 Ιουνίου 2020, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια, θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Γονυκλισίας.

Η Ακολουθία του Όρθρου, η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του εσπερινού της Γονυκλισίας θα μεταδοθούν ζωντανά στην ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως (info@imthf.gr) και στο κανάλι του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού στο you tube.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Καλλιθήρου.

Τη Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος) 8 Ιουνίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Δαφνοσπηλιάς.

Το εσπέρας της αυτής ημερας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Αρχιερέων κυρών Κυρίλλου Α΄ Καρμπαλιώτου και Κυρίλλου Β΄ Χριστάκη στους τάφους των, οι οποίοι βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, καθότι την επομένη 9 Ιουνίου, εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου πατριάρχου Αλεξανδρείας ήγαγαν τα ονομαστήριά τους.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής 7 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Τ.Κ. Αρτεσιανού.

Τη Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος) 8 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Ανάβρας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Η΄ από του Πάσχα (της Πεντηκοστής) 7 Ιουνίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Τη Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος) 8 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Παλαιοχωρίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το εσπέρας της Κυριακής 7 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Κρανέας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, το εσπέρας της Κυριακής 7 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Καλυβίων Πεζούλας.

Τη Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος) 8 Ιουνίου, θα τελέσε την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής» Καρύτσης Δολόπων.

***

Ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καραστέργιος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης, το εσπέρας της Κυριακής 7 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Αγίας Τριάδος.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με δράσεις τίμησε την Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Λ. Πλαστήρα