Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Κορώνης». Προ της απολύσεως θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Αριστέας – Χριστίνης Κουτσιούμπα.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Παναγίας «Δαμάστας», όπου θα τελέσει τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου επί τη συμπληρώσει ενός έτους από της κοιμήσεώς του. Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τ.Κ. Ελληνοκάστρου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης (άλσος Χιλίων Δένδρων).

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τ.Κ. Ριζοβουνίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Νέου Ικονίου. Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Βατσουνιάς.

Ο Άγιος Παρθένιος γεννήθηκε στο χωριό Βατσουνιά Καρδίτσης, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στην χορεία των τοπικών μας Αγίων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 19 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης (άλσος Χιλίων Δένδρων).

Προηγούμενο άρθρο Κάνοντας βόλτες στην πόλη, φτιάχνουμε το χάρτη της!!!
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η μελέτη για την ασφαλή λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας