Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου οσιομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, θα προστεί της Λιτανείας της ιεράς εικόνος και του τιμίου λειψάνου της Αγίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Παντελεήμονος της ομωνύμου συνοικίας της πόλεως Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Τ.Κ. Ξηροκάμπου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και της Λιτανείας της ιεράς εικόνος και του τιμίου λειψάνου της Αγίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Λεονταρίου.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι, επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Ειρήνης, ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου», πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Οσίας στο Κατωχώρι Φαρσάλων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της πανηγύρεως καταρτίζεται ως εξής:

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και η λιτανεία της ιεράς εικόνος της Οσίας.

Της Ακολουθίας και της Λιτανείας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Την Τρίτη 28 Ιουλίου και ώρα 7:00΄π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο άρθρο Παιχνίδια στη βιβλιοθήκη, με αλεύρι, νερό και … ψάρεμα!!!
Επόμενο άρθρο ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020