Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεράιδας Φαρσάλων.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Ενώ, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (ώρα ενάρξεως 6:30΄π.μ.), θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου (7:30΄π.μ. – 9:30΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Αλληλεγγύη και αγώνας ενάντια στην πλημμύρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης