Εκλογές της Α/θμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούνται τη Πέμπτη 3/11


 Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στις εκλογές για Δ.Σ. του συλλόγου Α/θμιας εκπαίδευσης που διεξάγονται τη Πέμπτη 3/11 συμμετέχουν στο Ενωτικό ψηφοδέλτιο «ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ».

 Γιατί οι καιροί απαιτούν σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Γιατί έχει γίνει πια φανερό ότι έχει κατέβει στους ώμους των από κάτω -αν ποτέ ήταν παραπάνω…-η ευθύνη για να υπάρξει πάλη, διεκδίκηση, αγώνας. Ας το πάρουμε απόφαση. Το κίνημα που χρειαζόμαστε, δεν θέλουν και δεν μπορούν να το συγκροτήσουν οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ ΑΔΕΔΥ), οι καθεστωτικές δυνάμεις(ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ) οι κάθε λογής επώνυμοι παράγοντες. Ηττήθηκε οριστικά η λογική και η πρακτική της ανάθεσης, η λογική που διαχωρίζει το σώμα των εκπαιδευτικών σε «συναδέλφους» και σε «συνδικαλιστές». Αυτοί οι τελευταίοι ποτέ μόνοι τους δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα και δεν μπορούν να το κάνουν ούτε τώρα, ακόμη και αν είναι αγωνιστές!

Χρειαζόμαστε ένα κίνημα μαζικό, που θα δώσει παρατεταμένους αγώνες και συγκρούσεις για την ανατροπή της επίθεσης! Αυτή είναι η πραγματική και βασική ανάγκη του κλάδου. Χρειάζεται να ξαναπάρουμε τα σωματεία στα χέρια μας, να προχωρήσουμε σε μια επανασύσταση του συνδικαλισμού σε μια βάση πραγματικής και όχι εικονικής αντίθεσης στα μέτρα του συστήματος. Ενός συνδικαλισμού που οι μόνες του εξαρτήσεις θα είναι τα συμφέροντα του κόσμου της εκπαίδευσης.

Για να οικοδομηθεί ένα σωματείο που θα ορθώνεται αποφασιστικά ως εμπόδιο στις αυθαιρεσίες, που θα αντιπαρατίθεται στο διοικητισμό και τον αυταρχισμό, που δε θα συγκαλύπτει τα προβλήματα και δε θα κουκουλώνει τις αδικίες. Για να οικοδομηθεί ένα σωματείο που θα παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκεται δίπλα τους, θα λειτουργεί και θα δρα μαζί τους  και όχι στα γραφεία των προϊσταμένων και τους διαδρόμους των κομματικών γραφείων, που θα στηρίζεται στις διαδικασίες βάσης αναδεικνύοντας την συλλογικότητα ενάντια στην ιδιώτευση και τις ατομικές λύσεις,

Να απορρίψουμε ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ και στις εκλογές και στην καθημερινότητα μας. Να κάνουμε αυτό που έχουμε ανάγκη για τη ζωή μας και το αύριο των παιδιών μας. Να ενωθούμε και να οικοδομήσουμε τον παρατεταμένο ξεσηκωμό που απαιτεί η αγριότητα της επίθεσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Φιλίππου Νίκος-Τσιάρας Δημήτρης-Κυριαζής Αγγελος

Προηγούμενο άρθρο Τι αλλάζει στη συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους
Επόμενο άρθρο Αιφνίδιος θάνατος 82χρονου ημεδαπού