Ειδήσεις

Εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ


Στις 5-8 Μαρτίου 2018 πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτές οι εκλογές γίνονται σε μια χρονική περίοδο, όπου τα τελευταία χρόνια βιώνουμε πρωτοφανείς συνθήκες επίθεσης των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των εκφραστών τους σε βάρος των Δημοσίων αγαθών, του κοινωνικού κράτους, της μισθωτής εργασίας.

Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, με την χώρα στο καναβάτσο των μνημονίων, με αντιασφαλιστικό, με μισθολόγιο, με ψευδοαξιολόγηση , με φοροεπιδρομή, με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, με ιδιωτικοποιήσεις, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν χωράνε, παλινωδίες, παραιτήσεις και συμβιβασμοί.

Η παράταξή μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αντιστάθηκε με αποφασιστικότητα απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων συνέβαλε αποτελεσματικά στην απονομιμοποίηση των πολιτικών που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας και της ανεργίας αλλά και στην ένταση του αυταρχισμού και τη συνεχή έκπτωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η συνδικαλιστικη ανατροπη στους ο.τ.α. ν. Καρδιτσας θα συνεχίσει να παλεύει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, όχι μόνο για να πάρει πίσω ότι έχασε στα χρόνια της μονομερούς πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών-συνδικαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και για την πλήρη ιστορική δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Αγωνιζόμαστε όπως και πριν με όλες μας τις δυνάμεις για:

 Κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το

συνταξιοδοτικό (Ν.4387/2016).

  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την

αξιολόγηση. Η κινητικότητα και η αξιολόγηση πρέπει να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση Δομών-Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των

μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του Μισθολογίου.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα

τα οργανικά κενά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μέσω του Α.Σ.Ε.Π., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

  • Διαμόρφωση ενός σύγχρονου δημοκρατικού κώδικα των

υπαλλήλων  των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

  • Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη

δυνατότητα εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες ή εργολάβους..

  • Αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων από την έλλειψη

Προσωπικού στις οργανωμένες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού. Άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

  • Την διαγραφή του χρέους τώρα, ώστε να μπορέσει

να επιβιώσει  η χώρα μας προς όφελος του λαού και της κοινωνίας.

  • Όχι στην κατάργηση των Β.Α.Ε.
  • Ενιαία Προσχολική Αγωγή για παιδιά 0-6 ετών. Διασφάλιση

των επαγγελματικών δικαιωμάτων των παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

  • Άμεση κατάργηση όλων των Επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α.

(Κοινωφελής και Ανώνυμες Εται­ρείες), και των Ν.Π.Δ.Δ. επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων τους στους Ο.Τ.Α. που τις έχουν συστήσει. Υπο­χρεωτική μεταφορά του προσωπικού.

  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους

εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

  • Την κατάργηση των μνημονίων και όλων των

αντιασφαλιστικών –αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν κατά την περίοδο των μνημονίων.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται χωρίς δεύτερες σκέ­ψεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόροι στο συνδικαλιστικό κίνημα σε όλο το Δημόσιο Το­μέα, χωρίς «κομματική καθοδήγηση» ενσαρκώ­νοντας το πάγιο αίτημα του συνόλου των εργαζο­μένων για ακομμάτιστο, ακηδεμόνευτο συνδικα­λιστικό κίνημα.

Και αυτό το κάνουμε γιατί δεν μας λείπει ούτε η τόλμη ούτε το θάρρος, αλλά κυρίως γιατί εμείς βάζουμε πάνω από όλα τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύονται διαχρονικά. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικότητας, της συνέπειας και της συνέχειας της αυτόνομης, αγωνιστικής και κινηματικής παρουσίας μας.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι απα­ραίτητη και η δική σας συμμετοχή, στηρίζοντας με τη ψήφο σας το ψηφοδέλτιο της συνδικαλιστικης ανατροπης στους Ο.Τ.Α. Ν. Καρδιτσας.

Κάθε ψήφος στον συνδυασμό μας, μας δεσμεύ­ει να συνεχίσουμε τον αγώνα που όλοι μαζί πρέ­πει να δώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα αιτήματα του κλάδου μας για την επίλυσή τους.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Αδειανό πουκάμισο η προκήρυξη του Μέτρου 11 για τις Βιολογικές Καλλιέργειες
Επόμενο άρθρο Έκθεση έργων του Λουκά Βενετούλια στη Δημοτική Πινακοθήκη