Ειδήσεις

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ


Για την αιωνιότητα ανεχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ σε ηλικία 71 ετών.

Τον τελευταίο καιρό ο Θεοφιλέστατος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Να αναφερθεί ότι όλες αυτές τις ημέρες πολλοί Ιεράρχες και Κληρικοί, πέρασαν το κατώφλι του 401 για να δουν έστω για τελευταία φορά τον Επίσκοπο Σεραφείμ.

Ο μαριστός Επίσκοπος γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, όπου και διέμεινε μέχρι το πέρας των Γυμνασιακών του σπουδών.

Υπήρξε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος Καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως και περιοχής του Νομού Καρδίτσης και της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Αυγούστα και Μόναχο).

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Τραγωδία στη Ματαράγκα - Νεκρός 17χρονος με μηχανάκι
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 59χρονου Καρδιτσιώτη με χασίς