Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου ΓΕΛ στην Αθήνα


Την Αθήνα επισκέφτηκαν στις 12 και 13 Μαρτίου οι μαθητές της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας. Αφορμή για την εκδρομή αποτέλεσε η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Ρωμαίος + Ιουλιέτα forever”, στο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος». Η παρακολούθηση αυτή αποτελεί μέρος της διαθεματικής εργασίας που εκπονούν οι μαθητές της Α’ Λυκείου στο πλαίσιο των μαθημάτων της Θεατρολογίας και των Αγγλικών, με την καθοδήγηση των καθηγητριών Μακρή Σοφίας ΠΕ06,Σκαμπαρδώνη Αγορίτσας ΠΕ02, Κότσιαλου Βασιλικής ΠΕ02 και την αρωγή του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ , Λίτσιου Γεώργιου . Η εργασία αφορά το ελισαβετιανό θέατρο, τη ζωή και τα έργα του Σαίξπηρ και συγκεκριμένα την τραγωδία του “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”. Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας τα παιδιά μελετούν αποσπάσματα του έργου και στα Αγγλικά και στα Ελληνικά ,διερευνούν το περιεχόμενο ,τους ήρωες, τις αξίες, τα ιδανικά και τις ιδέες του συγγραφέα, τη διαχρονική  και καταλυτική δύναμη της αγάπης και τις εφηβικές ανησυχίες καθώς και το ύφος και το λεξιλόγιο.

Τα παιδιά έζησαν την εμπειρία παρακολούθησης μιας θεατρικής παράστασης και ένιωσαν τη μαγεία του θεάτρου . Oι μαθητές και οι καθηγήτριές τους δήλωσαν πως είδαν μια σύγχρονη , φρέσκια και νεανική απόδοση αυτού του κλασικού αριστουργήματος της παγκόσμιας δραματουργίας .Παράλληλα, μετά το πέρας της παράστασης, συναντήθηκαν με τους ηθοποιούς, διαλέχτηκαν μαζί τους, εξέφρασαν τις απορίες τους για το έργο, την τέχνη του θεάτρου και το επάγγελμα του ηθοποιού. Τέλος, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθηση τρισδιάστατης προβολής στο αμφιθέατρο του Μουσείου με τίτλο «Ιστορία της Ακρόπολης».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τον Ιούνιο ξεμπλοκάρει η ηλεκτροκίνηση - Πρόβλημα με το τροχαίο υλικό και με τις αμαξοστοιχίες που δεν είναι συντηρημένες