Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ στη Λάρισα


Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ τάξης του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας  στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Αραμπατζή Τριανταφυλλιά και Νικολάου Ορθοδοξία.

Οι μαθητές/τριες ξεκίνησαν την περιήγησή τους από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας  που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του Ελληνικού χώρου (Οικοδομήθηκε το πρώτο μισό του 3ου π.χ. αιώνα).

Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές επισκεφθήκαν το Μπεζεστένι, το οποίο ήταν σκεπαστή αγορά υφασμάτων, η οποία κτίστηκε στα τέλη του 15ου αρχές 16ου αιώνα. Η ύπαρξή του στην πόλη ήταν δείγμα ότι η πόλη ήταν σπουδαίο εμπορικό κέντρο με πολύ σημαντική κίνηση. Μόνο σημαντικές πόλεις είχαν Μπεζεστένι. Εκτός από την αγοραπωλησία υφασμάτων γίνονταν αγοραπωλησίες χρυσού,   ασημιού, κοσμημάτων, ειδών από κεχριμπάρι και πολύτιμων πετρών. Έπειτα, περπάτησαν στο χώρο του Μύλου του Παπά, του οποίου η ιστορία ξεκίνησε το 1893. Αποτέλεσε την μεγαλύτερη αλευροβιομηχανία της Θεσσαλίας με ημερήσια  παραγωγή που έφτασε τους 90 τόνους (είχε τρεις βάρδιες εργασίας). Μετά από πυρκαγιές χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού διατηρητέο κτίριο και αναστηλώθηκε. Σήμερα, είναι ενταγμένο στην Πολιτιστική ζωή της πόλης φιλοξενώντας πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με επίσκεψη στους χώρους του ΤΕΙ Λάρισας και ειδικότερα στα τμήματα του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, όπου έγινε εκτενή ενημέρωση από τους υπευθύνους για το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Τέλος, η ομάδα επισκέφθηκε και το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων,  όπου  οι μαθητές γεύτηκαν ζεστή σούπα, που ετοίμασαν οι σπουδαστές του Τμήματος.

Η εμπειρία της επίσκεψης θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Προηγούμενο άρθρο Αποφάσεις Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!