Ειδήσεις

Εκπαιδευτικοί από ΕΠΑΛ της Θεσσαλίας στη Μάλαγα της Ισπανίας


Δεκαμελής ομάδα εκπαιδευτικών διαφόρων σχολείων  συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο “Applications of Green Economy in Rural Areas” στη Μάλαγα της Ισπανίας από 20/4/2016 μέχρι 26/4/2016. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι κάτωθι εκπαιδευτικοί:

ΕΠΑΛ Σοφάδων: Αμπατζή Γεωργία, Αγγελούση Ελένη και Αντωνιάδη Εύα

ΕΠΑΛ Παλαμά: Τσιάμαλος Παντελής, Σιαφαρίκας Νικόλαος

ΕΠΑΛ Τυρνάβου: Φλέγγας Γεώργιος, Οικονόμου Ιωάννης

ΕΠΑΛ Ελασσόνας Χατζηλέλεκα Κωνσταντίνα, Κωτσής Ιωάννης

ΕΠΑΛ Βελεστίνου: Παπακυριαζή Λαμπρινή

H ελληνική ομάδα επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα, όπου ενημερώθηκαν για θέματα Πράσινης Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης στην Ισπανία.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Innova Enterprenership Center Benalmadena. Έγιναν συστηματικές συναντήσεις με  επιχειρηματίες και αναπτύχθηκαν θέματα Νέων Τεχνολογιών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα πράσινης οικονομίας σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές .

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν θεματικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στην  Benalmadena με παράλληλη ανταλλαγή εμπειριών και ορθών πρακτικών.

Η Ομάδα επισκέφθηκε  το Κέντρο Περιβάλλοντος του Δήμου της Μάλαγα και την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ενημερώθηκαν σε θέματα Διαδικασιών Πιστοποίησης Πράσινων Επιχειρήσεων. Στη συνέχεια πήραν μέρος στα δρώμενα της τοπικής έκθεσης βιολογικών και οικονομικών λύσεων στην Αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, στις διαδικασίες διατήρησης σπόρων και φυτών, εφαρμογές σε πράσινα κτήρια.

Επισκέφθηκαν το κέντρο εναλλακτικών ενεργειακών λύσεων και την AAVVEL Consul, και παρακολούθησαν σεμινάρια και παρουσιάσεις στον φορέα υποδοχής σε θέματα  «The energy cycle. Solar Energy. Sustainable and local solutions in theory and practice».

Η ομάδα συμμετείχε σε συζήτηση με θέματα την ενθάρρυνση, την ενασχόληση και την ανάπτυξη δράσεων στο πεδίο της πράσινης οικονομίας και πραγματοποίηση πολιτιστικές επισκέψεις στην πολη της Μαλαγα και σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας (Γρανάδα).

Θερμή ήταν η φιλοξενία της κας. Ana Belén Domínguez, Γενικής Διευθύντριας του οργανισμού Υποδοχής Iniciativa Internacional Joven που επιμελήθηκε και φρόντισε για την πραγματοποίηση του προγράμματος στην Μάλαγα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Ξέρω ποια είσαι στην Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας