Ειδήσεις

Εκστρατεία καθαριότητας από το Δήμο Μουζακίου


Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των δημοτών του αναφορικά με την καθαριότητα ξεκινά ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής και τη βοήθεια της ΠΑΔΥΘ.

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Νώντα Γκινή από την Τετάρτη ξεκινά μία προσπάθεια να ενημερωθούν οι δημότες για την ανακύκλωση και το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Μουζακίου, ώστε να ευαισθητοποιηθεί  όλη η τοπική κοινωνία και να καταστεί ενεργή στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ένα «καθαρό Δήμο Μουζακίου» και τη μείωση των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Η εκστρατεία ξεκινά την Τετάρτη 17 Μαίου από το Μαυρομμάτι όπου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο θα καθαριστούν κοινόχρηστοι χώροι και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια σ’ όλους τους κατοίκους του χωριού με σύνθημα «Διατηρώ το χωριό μου καθαρό».

Την Πέμπτη η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί στη Μαγούλα σε συνεργασία με το εκεί Δημοτικό Σχολείο και ήδη προγραμματίζονται ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλα Τοπικά Διαμερίσματα.

«Ως Δήμος Μουζακίου καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα καθαρό Δήμο και επιχειρούμε την ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών μας προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη στο Δήμο μας εφαρμόζουμε με επιτυχία δύο γραμμές ανακύκλωσης (μία για χαρτί, μέταλλο πλαστικό και μία για γυαλί) και μοιράσαμε κάδους κομποστοποίησης στους δημότες μας. Χωρίς τη βοήθεια των δημοτών μας δεν μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και γι’ αυτό ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσής τους και ευαισθητοποίησής τους σε ζητήματα καθαριότητας με στόχο να μεγιστοποιήσουμε το τελικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γκινής που έχει την ευθύνη του τομέα καθαριότητας στο Δήμο Μουζακίου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημέρα Αλληλεγγύης η 17η Μαΐου για την Π.Ε. και το Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Θερμοκήπιο απέκτησε το Κέντρο Ορίζοντες