Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Μια οφειλόμενη ανταπάντηση


Μετά την απάντηση του ΔΔΕ Καρδίτσας στην καταγγελία της ΕΛΜΕΚ, συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να απαντήσει ως εξής: “Με την απάντησή του στην καταγγελία της ΕΛΜΕΚ ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης ν. Καρδίτσας επί της ουσίας επικυρώνει το περιεχόμενό της.

Η Δημοτική Αρχή μπορεί, βάσει της υφισταμένης νομοθεσίας, να έχει την αρμοδιότητα για τη στέγαση των δημοσίων σχολικών μονάδων, ωστόσο και ο εκάστοτε Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, οφείλει να υπερασπίζεται ( πάντα νομότυπα ) τα συμφέροντα του Δημόσιου Σχολείου, όπερ μεθερμηνευόμενο  στην περίπτωση του Εσπερινού Σχολείου σημαίνει ότι ο Δ/ντης Εκπ/σης έπρεπε να εκφράσει ευκρινώς τη θέση του στην επιχειρούμενη μεταστέγαση κάτι που δυστυχώς δεν έπραξε.

Στα περί  « αποσιώπησης » των απορριπτικών αποφάσεων των υποβληθεισών προσφυγών ( που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου)η ΕΛΜΕΚ αφήνει την υπόμνησή τους στους συνηγόρους της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Δ/ντης μίλησε επίσης για εξωθεσμικές πιέσεις που δήθεν του ασκήθηκαν. Τα μέλη της ΕΛΜΕΚ συναντήθηκαν μαζί του από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους αρκετές φορές, προσπαθώντας να τον πείσουν να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να υπερασπιστεί τη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια αντοχής και ανοχής απέναντί του. Σε κάποιες μάλιστα συναντήσεις παρευρέθηκαν και ( διαπαραταξιακά ) μέλη του Δ. Σ. της ΟΛΜΕ. Ελπίζουμε πως ο κ. Δ/ντης δε θεωρεί « εξωθεσμικό » παράγοντα το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, την ΟΛΜΕ, που εξαρχής τάχθηκε ενάντια σε πιθανή μεταστέγαση του Σχολείου, δηλώνοντας αλληλέγγυα στον αγώνα παραμονής του στο χώρο λειτουργίας του.

Τέλος ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης, μιλώντας εξ ονόματος του εκπ/κου κόσμου, αφήνει αιωρούμενα υπονοούμενα περί των πραγματικών προθέσεων και της αποτελεσματικότητας των μελών του Δ. Σ. της ΕΛΜΕΚ. Του υπενθυμίζουμε ότι τη βούληση του εκπ/κου κόσμου  και στο επικείμενο ζήτημα ( για το οποίο υπάρχει δεσμευτική απόφαση εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του κλάδου 13-12-2016 ) την εκφράζουν με τις αποφάσεις τους τα αιρετά μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ ( που προσφάτως με την ετυμηγορία του ο κλάδος ανανέωσε την εμπιστοσύνη στα πρόσωπά τους ) και όχι « τοποθετημένοι » θεσμικοί παράγοντες. “

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου