Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας : Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν


Το ΥΠΠΕΘ με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βάλθηκε να επαληθεύσει τις «Κασσάνδρες » που έκαναν λόγο για μια δύσκολη εκπ/κη χρονιά. Δέσμιο των μνημονιακών επιταγών που προβλέπουν δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών στην εκπ/ση, κοινοποιεί εγκυκλίους η εφαρμογή των οποίων αποδομεί και απορρυθμίζει το δημόσιο εκπ/κο σύστημα.

Προς επίρρωση αυτής της πολιτικής η κοινοποιηθείσα εγκύκλιος με θέμα : « Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπ/κων σε σχολικές μονάδες ». Κοντολογίς ζητήθηκε από τις Δ/νσεις Εκπ/σης να καλύψουν « εν μία νυκτί » τα όποια κενά σε εκπ/κο προσωπικό, για να κερδίσει ο κ. Φίλης το επικοινωνιακό στοίχημα που έβαλε ότι οι εκπ/κοι θα βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους. Προφανώς ο κ. Υπουργός λησμονεί πως, αν δεν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μετεξεταστέων, οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ Λυκείου, οι επιλογές προσανατολισμού για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, καθώς και η διαδικασία άλλων μεταβολών ( π.χ αποσπάσεων ) δεν δύναται να υπάρξει σαφής εικόνα των εκπ/κων κενών. Το μόνο σίγουρο που θα συμβεί είναι η « Οδύσσεια » των συναδέλφων για τη συμπλήρωση ωραρίου καθώς κι ένα μπαράζ ενστάσεων εξαιτίας των λαθών στη διαδικασία τοποθέτησης ( των συναδέλφων ).

Στο ΥΠΠΕΘ δεν κάνουν πλέον λόγο για διορισμούς ( αυτοί θα έλθουν με την ανάπτυξη ) αλλά επιδίδονται σ΄ ένα αγώνα δρόμου για την αποψίλωση των υπαρκτών εκπ/κων κενών προκειμένου να προσλάβουν το μικρότερο δυνατό αριθμό αναπληρωτών.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι αλλαγές στα προγράμματα του Γυμνασίου ( με την απάλειψη διδακτικών ωρών ), η κατάργηση  της τρίωρης απαλλαγής των υπευθύνων εργαστηρίων φυσικής και πληροφορικής, τότε σκιαγραφείται η εικόνα του σύγχρονου σχολείου, όπως την οραματίζεται το ΥΠΠΕΘ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚ καταδικάζει ομόφωνα αυτή την εκπ/κη πολιτική πνευματικής φτωχοποίησης καλώντας όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν για την αποτροπή της στην πράξη.

Καλούμε τους συναδέλφους να απόδείξουν την έμπρακτη αντίθεσή τους σε αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο μας, με τη συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

(Όσοι αποφασίσουν να μεταβούν με τα λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου, ας επικοινωνήσουν με τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕΚ για να κρατήσουν θέση. Αν οι συμμετοχή είναι μαζική, η ΕΛΜΕΚ θα ναυλώσει δικό της λεωφορείο).

 

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η προστασία του κοινόχρηστου χώρου
Επόμενο άρθρο Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ : Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ