ΕΛΜΕ : Κατώτερο των περιστάσεων το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ


Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Η Συνέλευση έγινε εν ΄ όψει της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 24 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Καρδίτσας :

«Το Δ.Δ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας μελετώντας την εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαπίστωσε ότι περιγράφει μια ζοφερή κατάσταση που πλήττει την εκπαίδευση σαν συνέπεια του μνημονίου που ψηφίστηκε στην Βουλή μετά από τη συμφωνία της κυβέρνησης με το κουαρτέτο πλέον των τοκογλύφων – δανειστών.

Θα πλήξει και τους εκπαιδευτικούς μαζί με τους άλλους εργαζόμενους καθώς θα υλοποιούνται οι εφαρμοστικοί νόμοι, μέσα από φοροεπιδρομές και μεταβολή των εργασιακών συνθηκών και στης ασφάλισης, που υπάρχουν στο νέο μνημόνιο και συνεχίζουν τις προηγούμενες αντιδραστικές πολιτικές του «Νέου Σχολείου» με κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ. Αυτό θα έχει επίδραση και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στο Δημόσιο Σχολείο, και στους μαθητές, αρκετοί από τους οποίους ζουν με οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Στο νέο μνημόνιο συνεχίζεται η ανακατανομή του εισοδήματος σε βάρος των εργζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, και με άθικτα τα προνόμια της ολιγαρχίας, ενώ έχει καταλυθεί η ανεξαρτησία της χώρας μας. Μέσα από πολλά αιτήματα ζητείται η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που κυριαρχεί στην Ελλάδα και έχει επιβληθεί από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. , και μέσα από αγώνες το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι κατώτερο των περιστάσεων αφού φαίνεται να παραπέμπει σε κάποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας – απεργίες σε συντονισμό με ΓΣΕΕ χωρίς προοπτική ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πλήττει ιδιαίτερα τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

Θα επιδιώξει στη Συνέλευση των Προέδρων με συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το Πρόγραμμα Δράσης, να αντιστοιχίσει η βαρβαρότητα που επιφέρουν τα νέα μέτρα με ανάλογους διεκδικητικούς αγώνες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επισκέπτες απ’ το Βόλο στο Μαυρομμάτι
Επόμενο άρθρο Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Καρδίτσας