Ειδήσεις

Εμβολιάστηκαν τα παιδιά του οικισμού Μαύρικα


Με αφορμή την Ημέρα Έθνους των Ρομά, η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας πραγματοποίησε δράση εμβολιαστικής κάλυψης στα παιδιά του οικισμού “Μαύρικα” σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα αναφορικά με την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψη νοσημάτων.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Απριλίου εντός της δομής του Παραρτήματος Ρομά στον οικισμό “Μαύρικα” πραγματοποιήθηκε παιδιατρικός έλεγχος, εμβολιασμός και  έλεγχος εμβολιαστικής κατάστασης σε παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών από τα στελέχη της Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας.

Στα παιδιά πραγματοποιήθηκαν τα εμβόλια ενάντια του μηνιγγιτιδόκοκκου (οροομάδων A, B, C, W-135 και Y) καθώς και κατά της ερυθράς, παρωτίτιδας, ιλαράς και ανεμευλογιάς, όπου χρειαζόταν. Η συνεργασία συνεχίζεται με τον προγραμματισμό νέων δράσεων για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά συνέβαλλαν στη στήριξη της διαδικασίας, με την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την διεξαγωγή της δράσης καθώς και με τον εντοπισμό και συγκέντρωση βιβλιαρίων υγείας και παιδιών  κατάλληλης ηλικίας.

Στη δράση συμμετείχαν:

Τοπική Όμαδα Υγειας (Τ.ΟΜ.Υ.): κα. Γκινή Μαριάνθη Παιδίατρος, κα Κορέλα Θωμαή Επισκέπτρια υγείας, κα.Κρικέλλη Παντελία-Αμαλία Επισκέπτρια υγείας, κα Φουτσιτζή Ευαγγελία Κοινωνική λειτουργός, κος Νταραράς Θωμάς Νοσηλευτής.

Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας:κα Βασίλογλου Βασιλική Κοινωνιολόγος, κα Λούκα Βασιλική Νοσηλεύτρια, κα Σκόνδρα Θωμαίτσα  Παιδαγωγός και  κος Μπαντής Γεώργιος Διαμεσολαβητής.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Προηγούμενο άρθρο Η λίμνη Κάρλα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε.
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας