Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι Καρδίτσας: Οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω


Εντατικοποίηση, δουλειά σε συνθήκες που εκθέτουν την υγεία τους στον κίνδυνο της πανδημίας και όχι μόνο, ανασφάλεια για τις θέσεις και τους όρους εργασίας, είναι τα «δώρα» που μοιράζουν κυβέρνηση και εργοδοσία σε χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους.

Ο αυξημένος φόρτος εργασίας που φέρνει η περίοδος των Χριστουγέννων σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου ακόμα και σε συνθήκες lockdown, το ηλεκτρονικό εμπόριο σε συνδυασμό με τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις που σπεύδει να προωθήσει η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, αλλά και τις νέες προκλητικές αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας, προσθέτουν πολλά …κλικ στην εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου.

Την ίδια στιγμή η μεγαλοεργοδοσία, όπως συνηθίζει, τέτοιες μέρες επιλέγει να απολύει εργαζόμενους «ξεκαθαρίζοντας» όσους «επιβαρύνουν» την επιχείρηση με κανονικό μισθό και δικαιώματα. Ο λόγος για τα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» που απέλυσε τρεις εργαζόμενους χωρίς καν αιτιολόγηση απλώς και μόνο γιατί ήταν «ακριβοί».

Οι απολύσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν το νέο κύμα της αντεργατικής επίθεσης , από μεριά της μεγαλοεργοδοσίας , με το χαλί να το στρώνει η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική Ε.Ε και τα κόμματα που την στηρίζουν.

Μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τον νομό μας και με αφορμή την πανδημία βλέπουμε ότι ο μόνος χαμένος είναι ο εργαζόμενος λαός. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, που από την πρώτη στιγμή ήταν εκτεθειμένοι στην πανδημία , παράγουμε και διανέμουμε όλο τον πλούτο, ενώ αυτοί είναι τα παράσιτα που ζουν από τα κέρδη που βγάζουν από την εργασία μας .

Η επίθεση αυτή μας αφορά όλους και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Είναι επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα ,στη σταθερή δουλειά, στη ίδια μας τη ζωή. Δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι ορέξεις τους θα συνεχιστούν. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνο η ενότητα μας μπορεί να τους σταματήσει και να πάρει πίσω ότι μας πήραν . Η ενότητα των εργαζομένων και η οργάνωση τους στα σωματεία τους τρομάζει γιατί μόνο τότε καταλαβαίνουν την δύναμη μας.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται για αυτό τόσα χρόνια  συκοφαντούν το οργανωμένο κίνημα διάφοροι πολιτικάντηδες και καλοταϊσμένοι κονδυλοφόροι, για να στρέφουν τους εργαζόμενους ενάντια στην ίδια τους τη δύναμη.

Ας κάνουμε τους φόβους τους πράξη

Οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο τους δεν το βάζουν κάτω. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Κανένας μόνος του οργανωνόμαστε στο σωματείο μας

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις Ιανού και οφειλές του 2017 και στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Έκτακτη μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς των Σοφάδων