Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι: Όλοι στο αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα


Το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Νομού Καρδίτσας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που βγήκανε στα μπλόκα. Είναι αγώνας επιβίωσης. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, φορτώνει στη πλάτη του λαού, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ

Όπως χτυπιούνται οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι από τη φοροληστεία, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση του εισοδήματός τους, την καταλήστευση τους από τους μεγαλέμπορους, βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ, έτσι χτυπιέται και η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, που μειώνουν τις παροχές Υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου, να έχουν αιτήματα που υπηρετούν τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το Σωματείο μας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στη μικρομεσαία αγροτιά την  Παρασκευή 3/2 στις 6μμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκοψε την πίτα της η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια