Εμφανίστηκε ένας για το χασίς στη Ρεντίνα


Θυμάστε την υπόθεση με την τεράστια φυτεία χασίς, στα ορεινά της Ρεντίνας, στο νομό Καρδίτσας, τον περασμένο Ιούλιο;

Μπορεί να βρέθηκαν εκεί, σε 24 στρέμματα, 2.500 ρίζες χασισόδενδρα και μάλιστα σε μια καλλιέργεια πρότυπο με αυτόματα ποτίσματα και χρήση τεχνολογίας που θύμιζε Ισραηλινό θερμοκήπιο, αλλά οι ιδιοκτήτες της παραμένουν άφαντοι.

Ο εντοπισμός της φυτείας κατέστη δυνατός, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών που είχαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας. Υπολογίζεται ότι αν η συγκεκριμένη «παραγωγή» η οποία θα έφθανε τους 6 τόνους, διοχετευόταν στην αγορά θα απέφερε κέρδη 12 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η επιχείρηση εκρίζωσης έγινε με την συμμετοχή 100 αστυνομικών  και λόγω του δύσβατου της περιοχής επιστρατεύτηκαν μουλάρια προκειμένου να μεταφερθούν τα δενδρύλλια.

Η αστυνομία αναζητά ακόμη τέσσερις Αλβανούς αλλά και έναν Έλληνα από την Κρήτη, ως ύποπτους για τη δουλειά. Ένας δεύτερος Κρητικός, το όνομά του οποίου ακούστηκε αρχικά ως συμμετόχου, παρουσιάστηκε προ ημερών στην αστυνομία στη Λάρισα και αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Τι μένει; Ο βοσκός! Πρόκειται για τσοπάνο της περιοχής που έβοσκε τα πρόβατά του εκεί γύρω και θεωρήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση, πιθανόν ως φύλακας, γι΄αυτό και προφυλακίστηκε. Είναι ο ίδιος που κατέθεσε ότι συνάντησε στα βουνά τους τέσσερις Αλβανούς καταζητούμενους.

Η υπόθεση, που λόγω του μεγέθους της έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αναμένεται να προσδιοριστεί οσονούπω και να εκδικαστεί στο εφετείο Λάρισας.

 

THESSALIANEWS.GR

Προηγούμενο άρθρο Αύριο στις 11 θα ηχήσουν οι σειρήνες
Επόμενο άρθρο Μπάμπης Παπαδόπουλος : «Δε θα περάσουν παιχνίδια σε βάρος του Δ. Σοφάδων και των δημοτών»