Ειδήσεις

Ενέργειες του Δήμου Λ. Πλαστήρα για τον κορονοϊό


Χωρίς πανικό αλλά ούτε και εφησυχασμό, συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και να αποφύγουμε τον κίνδυνο από τον κορονοϊό.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα εναρμονιζόμενος πλήρως με τις αποφάσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS – προχώρησε άμεσα:

Στην απολύμανση του δημαρχείου, σχολείων, ιατρείων, κοινοτικών γραφείων, κ.α.

Ακύρωσε όλες τις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που είχε σχεδιάσει, αυτές θα πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ανέστειλε τη λειτουργία των Μουσείων Πλαστήρα στο Μορφοβούνι  και Οίνου και Αμπέλου στο Μεσενικόλα.

Έγινε προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, κλπ) για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του Δήμου.

Έθεσε τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε εγρήγορση και άμεση τηλεφωνική επαφή με τους ηλικιωμένους προκειμένου να είναι πιο κοντά και να αισθάνονται ασφαλείς.

Γίνεται εξυπηρέτηση δημοτών χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία και εξυπηρετούνται αιτήματα που έρχονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax, ακόμα και με τηλεφωνικό αίτημα όπου υπάρχει ανάγκη.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας και τους παρακαλούμε να τηρούν τις οδηγίες του Υπουργείου.

Να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, να αποφεύγουμε τις άσκοπες επισκέψεις και συναντήσεις.

Γενικά να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στην περιοχή ευθύνης μας και χρειάζεται η συνέργεια όλων μας.

Παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου χρειαστεί, τηλέφωνο επικοινωνίας 24413/52200

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν έξι άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο ΕΒΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας