Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ζητά ο Δημ. Σιούφας


Πριν ένα μήνα περίπου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, προχώρησε σε μία δημόσια παρέμβαση για την Τουριστική Ανάπτυξη της Χώρας, με αφορμή Νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή για τον Τουρισμό. Λίγοι πρόσεξαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση που την στηρίζει αταλάντευτα από την εποχή που είχε την ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης και αφορά τον εσωτερικό Τουρισμό. Τι λέει αυτή η πρόταση: Ενισχύστε τον εσωτερικό Τουρισμό τώρα που φαίνεται ότι υστερεί σημαντικά και φέτος, με την παροχή σημαντικών τιμολογιακών κινήτρων στους Ελληνες πολίτες, σε εποχές μειωμένης διεθνούς ζήτησης.

Δεν μπορεί υποστηρίζει ο κ. Σιούφας να έχουν φτηνή πρόσβαση πολίτες τρίτων χωρών στις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να μην έχουν σε ειδικές περιόδους την ίδια δυνατότητα Ελληνες πολίτες που σε ένα βαθμό με το υστέρημά τους (αναπτυξιακός Νόμος, ΚΠΣ, ΕΣΠΑ) χρηματοδότησαν και χρηματοδοτούν για να ιδρυθούν και να αναπτυχθούν οι τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Αυτό είναι πάγια και διαχρονική θέση του. Το κάνουν πολλές άλλες Χώρες με μεγάλη επιτυχία. Πόσο μάλλον τώρα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, για να μπορέσουν και οι Ελληνες πολίτες να έχουν φτηνή πρόσβαση όπως έχουν οι ξένοι.

Αυτό πρέπει να δουν τώρα ο ΣΕΤΕ και τα Ξενοδοχειακά Επιμελητήρια. Πολλοί συμπολίτες μας το εξασφαλίζουν άλλωστε με το INTERNET , κλείνοντας από Χώρες της Ευρώπης κρατήσεις σε πολύ φτηνές τιμές. Η τεχνολογία δεν γνωρίζει σύνορα. Ωρα ευθύνης και για το Υπουργείο Τουρισμού. Να περιμένουμε πρωτοβουλίες; Θα δούμε.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Αγοραστού - Τζαβάρα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Π. Σιούφας: Ώρα για σύγκρουση