Ενδιαφέρουσα ενημέρωση-παρουσίαση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων


 

Την Παρασκευή 12/10/2012, επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, για ενημέρωση των μαθητών/τριών,  μετά από πρόσκληση  του Διευθυντή Σωτήρη Αντωνίου και συνεννόηση τόσο με τον πρώην Διοικητή κ. Ζαβλάγκα Ευάγγελο όσο και  με τον νυν  κ. Γεώργιο Νταουτά, τους οποίους ευχαριστεί για την ανταπόκρισή τους.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση για τις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τους τρόπους πρόκλησης πυρκαγιάς, την αντιμετώπισή της και πώς πρέπει να αντιδρούν σε κάθε περίπτωση.

Εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού του και του εξοπλισμού των πυροσβεστών.

Οι μαθητές/τριες δέχτηκαν πρόσκληση για να επισκεφτούν, κατά τμήματα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων, κάτι που στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ευέλικτης Ζώνης και της Μελέτης Περιβάλλοντος είναι εφικτό και αναγκαίο ,για να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τις υπηρεσίες της πόλης μας και το έργο που επιτελούν.

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αφού ευχαρίστησαν τους Πυροσβέστες για την άψογη ενημέρωση και παρουσίαση, ανανέωσαν το ραντεβού τους για αργότερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαταλείπεται ο Ε65
Επόμενο άρθρο Πρόταση για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για σοβαρά ζητήματα της Καρδίτσας