Ειδήσεις

Ενημέρωση για ζητήματα Δ.Ε. Μενελαϊδας – Ρεντίνας


Η μειοψηφία έχει υποχρέωση να ελέγχει και να ενημερώνει για τις παραλήψεις ή τη στάση αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Είναι βέβαιο ότι οι τελικοί κριτές είναι οι δημότες. Αυτοί βλέπουν,  κρίνουν, επικροτούν ή απορρίπτουν ενέργειες, πρόσωπα, δράσεις και παραλήψεις.

Εγώ από τη δική μου πλευρά θα αναφέρω αυτά που βλέπω, όπως τα βλέπω.

  • Το φετινό Πάσχα ήταν το χειρότερο εδώ και 20 χρόνια από άποψη καθαριότητας. Κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, βρύσες, πάρκα κλπ., ακάθαρτα και γεμάτα χόρτα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του μονίμου υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Σοφάδων στον Κέδρο. Κέδρος, Λουτρό , Σμόκοβο, Θραψίμι, Λουτρά Σμοκόβου που εγώ επισκέφτηκα και είδα, τα σκουπίδια εκατέρωθεν στους δρόμους και τα αγριόχορτα βασίλευαν. Στο Σμόκοβο που παραβρέθηκα στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων έλεγαν τα μύρια για τα αγριόχορτα και την γενική ακαθαρσία στους κοινόχρηστους χώρους. Ο ίδιος ο Πρόεδρος παραδέχτηκε πως φέτος η καθαριότητα ήταν μηδαμινή και το μόνο που του έδωσαν από το δήμο ήταν 2-3 μικρές γλάστρες με λουλούδια για την πλατεία, που δεν ξέρω αν τα πήρε κιόλας. Για τα Λουτρά Σμοκόβου τα παράπονα αμέτρητα. Για την έλλειψη γιατρού επίσης.
  • Στον Κέδρο και εκεί σχεδόν η ίδια κατάσταση. Φαίνεται από την αρχή ως το τέλος.
  • Τα Λουτρά Σμοκόβου έρημα και χωρίς διοίκηση εδώ και σχεδόν 20 μήνες. Από το Νοέμβριο του 2015 έχει να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόσφατα παραιτήθηκε και ο πρόεδρος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος άφαντος. Η πορεία της επιχείρησης τα 3 τελευταία χρόνια φαίνεται… καταστροφική, δείχνοντας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Ήμουν μπροστά το απόγευμα της δεύτερης μέρας του Πάσχα, όταν επισκέπτες στην πλατεία των Λουτρών προσπαθούσαν να μάθουν για το τουριστικό αυτό χώρο, από τον μοναδικό πιθανόν άνθρωπο εκεί,  τον ενοικιαστή του ζαχαροπλαστείου. Με προσπέρασαν και έφυγαν βιαστικά και φανερά απογοητευμένοι.
  • Η γεώτρηση στο Λουτρό που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Σκάρλος ότι θα γίνει σε 3 μήνες, πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια και ακόμη τίποτα. Μάλιστα η αίτηση για ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας απορρίφτηκε, λόγω της μη ύπαρξης πληρότητας του φακέλου.
  • Η πλατεία του σχολείου ή  τα πάρκα … σε άθλια κατάσταση. Ακόμη έτσι είναι.
  • Στο Θραψίμι το έργο ανάπλασης του χωριού εδώ και 2 χρόνια παραμένει στάσιμο, κλείνοντας και το μοναδικό χώρο πλατείας που έχει το χωριό για βόλτα, για παιχνίδι των παιδιών, για παρκάρισμα κλπ..

Θεωρώ απαραίτητο να επισημάνω πως εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια λακκούβα στην τομή που έγινε( για το δίκτυο ύδρευσης)  στον περιφερειακό δρόμο, στον Κέδρο, πριν τη γέφυρα πάνω στη στροφή η οποία είναι επικίνδυνη για όλα τα οχήματα , ιδίως τις βραδινές ώρες. Ο εργολάβος, ο Δήμος ή η περιφέρεια ας την καλύψει πριν γίνει κανένα ατύχημα.

  • Έγινα επίσης δέκτης παραπόνων πολλών Κεδριωτών από την πάνω γειτονιά για τη μη ύπαρξη σήματος τηλεόρασης. Πάνω από 50 οικογένειες εκεί δεν βλέπουν τηλεόραση ή βλέπουν με διακοπές. Το πρόβλημα λύνεται με έναν πομπό αναμετάδοσης που υπάρχει και που πάντα ο δήμος συντηρούσε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι απαραίτητο να συντηρηθεί άμεσα. Σήμερα που για πάρα πολλούς ιδίως ηλικιωμένους το μοναδικό μέσο επικοινωνίας και διασκέδασης είναι η τηλεόραση, σκεφτείτε πόσο λυπηρό είναι να μην υπάρχει.
  • Αλλά και στη περήφανη και τουριστική Ρεντίνα τα πράγματα είναι εξίσου χάλια και χειρότερα. Πάρκα και πλατείες σε άθλια κατάσταση. Τουριστικές και άλλες πινακίδες πεσμένες ή πεταμένες. Χόρτα και εγκατάλειψη σε πλήρη ανάπτυξη. Μόνος του εκεί (και στα άλλα χωριά)  προσπαθεί ο πρόεδρος να διορθώσει ότι μπορεί. Η αδιαφορία όμως της δημοτικής αρχής φαίνεται σε κάθε μέτρο. . Ο χώρος που αγοράστηκε για τη μετεγκατάσταση του μουσείου, 3 χρόνια τώρα, δεν κινείται φύλλο. Ανικανότητα και αδιαφορία.
  • Και σε όσους αρέσκονται να ρίχνουν μόνιμα το ανάθεμα για τα κακώς κείμενα στους προηγούμενους τους υπενθυμίζω πως σε 2-3 μήνες συμπληρώνουν 3 χρόνια θητείας στη διοίκηση του Δήμου Σοφάδων

     

     

    ΤΣΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

    ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Ο Κωνσταντίνος Σκορδάς εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
Επόμενο άρθρο Μεγάλη συμμετοχή του ΣΕΑΝ Καρδίτσας στην άσκηση Μακεδονομάχος