Ειδήσεις

Ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα σε πολίτες Ρομά των Σοφάδων


Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την ΜΚΟ ρομά χωρις συνορα και την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων, διοργάνωναν εκδήλωση ενημέρωσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «A new entrance» για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην κοινότητα Ρομά  Σοφάδων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τα εργαλεία που έχει αναπτύξει, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ της κοινότητας καθώς και  αυτών που  υπάρχουν διαθέσιμα προς χρήση. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων.

Ο πρόεδρος του φορέα των Ρομά Χωρίς Σύνορα εισηγήθηκε επί του θέματος, μιλώντας στους Τσιγγάνους επιχειρηματίες για τα νέα ευρωπαϊκά πρόγραμμα  τοπικής ανάπτυξης της οικονομίας μέσω της  επιχειρηματικότητας  που αναμένουμε να εκδοθούν στο προσεχές διάστημα. Επίσης ενημέρωσε τους νέους Ρομά για τις πιθανές ευκαιρίες νέων εργαλείων για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Τέλος δεσμεύτηκε στους νέους ενδιαφερόμενους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν προς στο τομέα της επιχειρηματικότητας,  τη δυνατότητα διασύνδεσης  μέσω  τοπικών, εθνικών και   ευρωπαϊκών   δικτύων εργασίας  και οργανισμών απασχόλησης για  τεχνική υποστήριξη, συμβουλευτική  και οικονομική υποστήριξη.             

Από την πλευράς της η διεπιστημονική ομάδα του ινστιτούτου έρευνας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας παρουσίασε στους πολίτες Ρομά νέα πρωτότυπα μοντέλα και εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της επιχειρηματικότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά απινιδωτή στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά
Επόμενο άρθρο ΤΟΕΒ Ταυρωπού: Σε λειτουργία το σύστημα καταγραφής των δεδομένων της άρδευσης