Ειδήσεις

Ενημέρωση για την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού


Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τα μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι καθίσταται πλέον υποχρεωτική η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού όψεως.

Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανημάτων P.O.S. ή με αλλά ηλεκτρονικά μέσα, πρέπει να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης της δραστηριότητας και οι επερχόμενες μεταβολές θα πρέπει να δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία συντέλεσης τους.

Για πρώτη εφαρμογή της σχετικής Κ.Υ. απόφασης, οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 3 μηνών από την δημοσίευση της (12/09/2018) στο Φ.Ε.Κ. με καταλυτική ημερομηνία την 13/12/2018. Η μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού επιφέρει την επιβολή διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ, ενώ η εκπρόθεσμη δήλωση του επιβαρύνεται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από την σχετική Κ.Υ.Α., Υπουργών οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών με αριθμό ΔΕΑΦ 1128500ΕΞ2018/28-8-2018, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3965/12-09-2018.

Προηγούμενο άρθρο Ζωντανεύοντας την ιστορία: σεμινάριο προφορικής ιστορίας στο Μουσείο Πόλης
Επόμενο άρθρο Νέα μεταγραφικά αποκτήματα για την ΑΣΑ