Ειδήσεις

Ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή


«Δεν χρειάζεται να στερηθούμε  ζάχαρη και γλυκίσματα,αρκεί μετά να πλύνουμε τα δόντια μας». Αυτή τη «γλυκιά»  διαβεβαίωση έλαβαν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καρδίτσας – Παραρτήματος Σοφάδων στην ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου   2016,  από το μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Νίκο Πετράνη.

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  ενημερώθηκαν για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας, για τη σημασία της πρόληψης και της εξοικείωσης με την καθημερινή φροντίδα   δοντιών και ούλων από την παιδική ηλικία, καθώς και για τη σωστή περιποίησή τους με τα κατάλληλα προϊόντα. Τέλος διατύπωσαν ερωτήσεις και απορίες στις οποίες  ο κ. Πετράνης απάντησε  με απλό και κατανοητό τρόπο.

Ευχαριστούμε θερμά  τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας  και τον κ.Πετράνη που ανταποκρίθηκαν άμεσα  στην πρόσκληση του σχολείου ικανοποιώντας το αίτημα των ίδιων των εκπαιδευομένων.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Τριτέκνων: Έγινε η διανομή φρούτων στο Μουζάκι