Ενημέρωση για τον ιό του Δυτ. Νείλου και την προστασία από τα κουνούπια


 Στα πλαίσια του «Σχεδίου Ενεργειών Αγωγής Υγείας για την προστασία από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου (WNV)», του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και σε συνέχεια των ενημερωτικών Ημερίδων με ανάλογο θέμα, που υλοποιήθηκαν στις 11 Απριλίου 2011 σε συνεργασία με την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας (ΥΠΕ) και στις 9 Μαΐου 2011 σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ προς τους αρμόδιους φορείς, πραγματοποιήθηκε χθες ανάλογη ημερίδα σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ν. Καρδίτσας και το Γραφείο Αγωγής Υγείας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:

 

  • 1. «Πυρετός από τον ιό του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus)» και η
  • 2. «Προστασία από τα κουνούπια»

Σκοπό της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του εκπαιδευτικού που έχει επιλεγεί από κάθε σχολική μονάδα σε θέματα που αφορούν στην προστασία από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου, η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ενέργειες ενημέρωσης των συλλόγων διδασκόντων, των μαθητών και των κηδεμόνων τους και τέλος, τη διαδικτύωση και τη γνωριμία με το υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας του Νομού μας που θα βοηθήσει στις δράσεις ενημέρωσης. Την ημερίδα παρακολούθησαν Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοτικών Σχολείων του Νομού.

Προηγούμενο άρθρο Στα τέλη του μήνα η πρόταση Τομάρα για το Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα προβάλετε η νέα περιπετειώδης ταινία φαντασίας «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΕΡΑ »