Ενημέρωση για τους ελέγχους αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων


Με αφορμή τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Ιούλιος- Αύγουστος του 2014 και τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν με βάση τους παραπάνω ελέγχους, καθώς και τα παράπονα για ελλιπή ενημέρωση πληροφορούμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής και το κοινό για τα εξής:

– Με ατομικές ειδοποιήσεις που επέδωσε στις 24/6/2014 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κάλεσε όσους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής δεν διέθεταν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, να προσέλθουν εντός δύο εβδομάδων στο Δήμο, προκειμένου να εκδώσουν την απαιτούμενη άδεια, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο τίμημα με δυνατότητα ρύθμισης σε ισόποσες δόσεις.

– Ακολούθησε το χρονικό διάστημα από 20/7/2014 και έως 10/8/2014 η διενέργεια ελέγχων στα καταστήματα και για όσα από αυτά δεν διέθεταν άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων ή είχαν υπερβεί τα τ.μ που προβλέπονταν στις άδειές τους, συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου,  βεβαιώθηκαν παραβάσεις, καθώς και τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση πρόστιμα. Οι σχετικές ειδοποιήσεις για την καταβολή των προστίμων αυτών θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Τα παραπάνω αφορούν τους καλοκαιρινούς ελέγχους και τον καταλογισμό των όποιων παραβάσεων.

– Στη συνέχεια η παρούσα Δημοτική Αρχή με ανακοινώσεις της στα ΜΜΕ, με ατομικές επιστολές, αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με όσους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο, τους κάλεσε προχωρήσουν μέχρι 1/12/2014 στη ρύθμισή τους με ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να έχουν δημοτική ενημερότητα, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να ανανεώσουν τις ετήσιες άδειες τραπεζοκαθισμάτων και μουσικής, κάτι που έκανε η πλειοψηφία εξ αυτών.

Το επόμενο διάστημα, η Ομάδα Υπηρεσίας Ελέγχου του Δήμου θα διενεργήσει επανέλεγχο των καταστημάτων, που παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, δεν έχουν εκδώσει την απαραίτητη άδεια. Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο όσοι κατά τον δεύτερο έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτουν άδειες προβλέπεται η επιβολή προστίμου, ενώ μετά και από τον τρίτο έλεγχο που θα ακολουθήσει, η αρμόδια Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να αφαιρέσει  τραπεζοκαθίσματα, χρεώνοντας πέραν του προστίμου και 50 € ανά τ.μ. για τις δαπάνες φύλαξης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απόστολος Κολοκύθας : Τα αδέσποτα και πάλι στο προσκήνιο
Επόμενο άρθρο Σε ρυθμούς εορταστικούς η πόλη της Καρδίτσας