Ειδήσεις

Ενημέρωση για το μάθημα της κολύμβησης στην Γ’ και Δ’ τάξη του δημοτικού


Την Τρίτη 5/12/2017 αρχίζουν για το τρέχον σχολικό έτος τα μαθήματα  κολύμβησης της Γ’  και Δ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ένα ιδιαίτερα σπουδαίο μάθημα για τα παιδιά των δημοτικών θα εξακολουθήσει να διδάσκεται για μια ακόμα χρονιά, μετά από απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οι μαθητές των σχολείων μας θα έχουν την δυνατότητα δοκιμάσουν και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες από ένα σπουδαίο άθλημα και να βελτιώσουν τις σωματικές και ψυχικές τους ικανότητες. Πρωταρχικός στόχος είναι η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

Οι υπεύθυνοι διδασκαλίας του μαθήματος ,που θα διδάξουν το μάθημα και η συντονίστρια του μαθήματος εργάστηκαν σκληρά για τον σχεδιασμό του προγράμματος και εξασφάλισαν την συμμετοχή του μεγαλύτερου αριθμού μαθητών των σχολείων μας.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε την άψογη συνεργασία, την άμεση ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση για την μετακίνηση των μαθητών από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου σε πρόγραμμα οδικής ασφάλειας
Επόμενο άρθρο Το Μουσικό Σχολείο πάει…Δημοτική Πινακοθήκη