Ειδήσεις

Ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής: Με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σας ενημερώνουμε  ότι η υποβολή των αιτήσεων στήριξης (ένταξης) θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2018 έως και 16 Φεβρουαρίου 2018.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων δικαιούχων, προκειμένου να ενταχθούν στη δράση, πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος  (Π.Σ.) του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον https://registration.dikaiomata.gr/user registration/ ιστότοπο και η υποβολή των αιτήσεων στήριξης στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M1014/

Εγχειρίδια οδηγιών για την εγγραφή και την συμπλήρωση – υποβολή της αίτησης στήριξης θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στους ως άνω ιστότοπους.

Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της αίτησης στήριξης στο Π.Σ. και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της, ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων.

Η αίτηση στήριξης θα περιλαμβάνει τα αγροτεμάχια που αιτούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να είναι δηλωμένα στη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2017 (δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε.), και να είναι αρδευόμενα.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τα αγροτεμάχια θα ελέγχονται αν είναι αρδευόμενα, καθ’ όλη τη διάρκειά της πενταετούς δέσμευσης, μέσω επιτοπίων ελέγχων και οι παραγωγοί που θα είναι στον έλεγχο πρέπει να προσκομίζουν στους ελεγκτές:

α) Βεβαίωση από ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ ή Δήμο, εφόσον πρόκειται για αγροτεμάχια αρδευόμενα από συλλογικά δίκτυα ή

β) Την άδεια χρήσης νερού (ή τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης για έκδοση άδειας χρήσης), από την αρμόδια υπηρεσία.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης αγροτεμαχίου ως αρδευόμενου, θα επιβάλλονται κυρώσεις, που αναλογούν σε ανάκτηση του συνόλου των καταβληθέντων χρημάτων προσαυξημένων με τους νόμιμους τόκους και απένταξη του δικαιούχου από τη δράση.

Επίσης κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ (Μεθοδολογία Α), θα πρέπει τα υπό ένταξη αγροτεμάχια που γειτνιάζουν με επιφανειακά ύδατα (ποτάμια, υδρορέματα, λίμνες, αρδευτικές διώρυγες, αποστραγγιστικές τάφρους, κ.ά.), να συμπληρώνονται από τον ενδιαφερόμενο δικαιούχο.

 

Διαδικασία πληρωμής

Για την χορήγηση της κατ’ έτος ενίσχυσης του προγράμματος, οι δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση πληρωμής μαζί με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε.) μέχρι την 15η Μαΐου κάθε έτους εφαρμογής, όπως προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αναφορά στον κωδικό παράλληλης δράσης στο κάθε ενταγμένο στη δράση αγροτεμάχιο και δηλώνοντας σωστά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει (αμειψισπορά ή αγρανάπαυση).

 

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Β. Κωστής

Γεωπόνος

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Όλες στο συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Αγώνας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας