Ειδήσεις

Ενημέρωση Θεσσαλών αγροτών για νέες καλλιέργειες


Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δραστηριότητα και την πορεία του Συνεταιρισμού, τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας του αλλά και να μιλήσουν για τη νέα κατεύθυνση προς την οποία κινείται συστηματικά πλέον ο ΘΕΣγη είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη του, στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνεταιρισμού και την οποία παρακολούθησε σημαντικός αριθμός παραγωγών. Toγεγονός αυτό προεξοφλεί μια αλλαγή στη νοοτροπία του αγροτικού κόσμου που δείχνει να συμμερίζεται την ιδέα του «υγιώς συνεταιρίζεσθαι».

“Αντιλαμβανόμενοι τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ελληνική γεωργία” – τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παγανιώτης Καλφούντζος  – “είναι αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη να διεκδικήσουμε μία  δυναμική θέση στην παγκοσμιοποιημένη αλλά και ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή” και συνέχισε:“Στη Θεσσαλία θα πρέπει να στραφούμε σε καλλιέργειες που απαιτούν ένταση εργασίας και όχι εκτάσεως.  Στο ΘΕΣγη επιλέγουμε στρατηγικά να επεκταθούμε σε πιο δυναμικές καλλιέργειες όπως είναι τα κηπευτικά. Ο συνδυασμός κηπευτικών και δημητριακών δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί μειώνοντας το επίπεδο των μονοκαλλιεργειών.

Σήμερα δεν αρκεί πλέον να παράγουμε ατομικά και να στηριζόμαστε στην προώθηση των προϊόντων μας μέσω τρίτων. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ένταξη σε συνεταιριστικά σχήματα τα οποία στηρίζονται σε υγιείς βάσεις, λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και επιχειρηματικό στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεί μονόδρομο.

Για να πορευτούμε στο μέλλον μέσα από ομαδικές προσπάθειες είναι απαραίτητη η απομάκρυνση από λογικές του παρελθόντος και με σκληρή προσωπική και συλλογική δουλειά να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών μας”.

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας