Ειδήσεις

Ενημέρωση πολιτών για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μουζακίου


Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει τους πολίτες ότι συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μουζακίου, με απώτερο σκοπό την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασίας, αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για την επιχειρηματικότητα και υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Ώρες υποδοχής κοινού:

Δευτερα- Τριτη-Τεταρτη- Πεμπτη: 10:00 π.μ., έως 13.30 μ.μ.

  • Ενημέρωση πολιτών
  • Υποβολή αιτήσεων: ΚΕΑ, επιδοματος κοινωνικης αλληλεγγυης, ανασφαλιστων υπερηλικων, προνοιακων επιδοματων

Παρασκευη:

  • Εξυπηρετούνται ατομα αμεα κατόπιν ραντεβου για υποβολή αιτήσεων προνοιακων και διατροφικων επιδοματων
  • Ατομικά ραντεβού Συμβουλευτικής Υποστήριξης

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού
Επόμενο άρθρο Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με το υπουργικό κλιμάκιο