Ειδήσεις

Ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό διαρροής φυσικού αερίου από έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη


Την Πέμπτη15/06/2017 και ώρα 16:32μ.μ.κατόπιν εργασιών από εργοληπτική εταιρεία του Μετρό, σημειώθηκε βλάβη σε παρακείμενο αγωγό φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης εντός του εργοταξίου του Μετρό επί των οδών Δελφών με Π. Συνδίκα στη Θεσσαλονίκη.

Κινητοποιήθηκε άμεσα η υπηρεσία Διαχείρισης Δικτύου και Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) όπου με το αρμόδιο τεχνικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη περιοχή και παράλληλα έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

Από τις πρώτες στιγμές του συμβάντος και χάρη στην γρήγορη ανταπόκριση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτεύχθηκε ο πλήρης έλεγχος του συμβάντος.Τα συνεργεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ)εργάστηκαν πυρετωδώς ούτως ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος του αγωγού.

Οι παροχές των καταναλωτών στην περιοχή, διακόπηκαν για το διάστημα που πραγματοποιούνταν οι εργασίες αποκατάστασης και επανατροφοδοτήθηκαν επιτυχώς μετά το πέρας αυτών.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ)βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών με εξιδεικευμένο τεχνικό προσωπικό καθώς και με ενεργό τηλεφωνικό κέντρο 24ώρου βάσεως που λειτουργεί στον αριθμό 10302, ενώ έχει προσομοιάσει κατά το παρελθόν σε ασκήσεις ετοιμότητας πληθώρα ανάλογων περιστατικών ώστε να ανταποκρίνεται επιχειρησιακά με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στις πραγματικές συνθήκες.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια
Επόμενο άρθρο Άνοιγμα της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά της Ινδίας