Ειδήσεις

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσα προς τα μέλη του


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  η Υπουργική Απόφαση 26034/695/2019 με την οποία οι εργοδότες κάθε κλάδου του ιδιωτικού τομέα υποχρεούνται πλέον να καταβάλλουν τις αποδοχές των εργαζομένων τους, καθώς και την αποζημίωση απόλυσής τους (είτε συνολικά, είτε κατά τις προβλεπόμενες δόσεις), αποκλειστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων.

Παράλληλα με την καταβολή, πρέπει να αναγράφεται η αιτιολογία της συγκεκριμένης μεταφοράς χρημάτων, καθώς και το χρονικό διάστημα που αυτή αφορά, είτε πρόκειται για μισθούς, είτε για καταβολή αποζημίωσης.

Επιβάλετε η  προσοχή στις συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς τα πρόστιμα που προβλέπονται κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους ή αμέλειας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Συγκεκριμένα, για κάθε μία παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 300 € μέχρι 50.000 € με πράξη της Επιθεώρησης Εργασίας και προσωρινή διακοπή της λειτουργίας τμήματος ή του συνόλου της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης για χρονικό διάστημα από 3 μέχρι 5 ημέρες, ανάλογα με την σοβαρότητα και την συχνότητα των παραβάσεων. Παράλληλα, οι παραβάτες μπορεί να αποκλειστούν από δημόσιους διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα από 3 μήνες μέχρι 3 χρόνια, ανάλογα και πάλι με τη σοβαρότητα της παράβασης.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτείται επιμέλεια και προσοχή από τις επιχειρήσεις για την καταβολή των αποδοχών και των αποζημιώσεων των εργαζομένων τους. Οι νέες διατάξεις αρχίζουν να ισχύουν από την 1 η Ιουλίου 2019.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Ιθώμης ο Σταύρος Παπαγεωργίου
Επόμενο άρθρο Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας