Ειδήσεις

Ενημέρωση του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας & λοιπών Δήμων


Ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας & λοιπών Δήμων, σύμφωνα με την οποία συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αφήνουν τις βρύσες να τρέχουν ανεξέλεγκτες κατά τη διάρκεια του παγετού και γίνεται σπατάλη του νερού.

Συγκεκριμένα:

«Παρακαλούνται οι καταναλωτές τις δύσκολες αυτές ημέρες λόγω του παγετού, να μην αφήνουν τις βρύσες να τρέχουν ανεξέλεγκτα. Για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στους αγωγούς και στο υδρόμετρο, αρκεί μία μόνο βρύση κρύου νερού να στάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν συντρέχει κανένας λόγος να μένουν οι βρύσες ανοιχτές και έτσι να σπαταλούμε άδικα το νερό»

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εφαρμογή των ανωτέρω οδηγιών στη χρήση του νερού, για την κάλυψη της αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται λόγω της συνεχούς ροής σε πολλές βρύσες ταυτόχρονα, ώστε να μη σημειωθούν ελλείψεις νερού και προβλήματα στο δίκτυο.

Επιπλέον γενικές οδηγίες για τις επόμενες ημέρες:

  • Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
  • Μην ρίχνετε ζεστό νερό στα υδρόμετρο για να ξεπαγώσει, καθώς έτσι υπάρχει κίνδυνος θραύσης του κρυστάλλου, με συνέπεια την καταστροφή του οργάνου.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
  • Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
  • Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης κλείστε αμέσως τον κεντρικό  διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να «γράφει» τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.

 

Προηγούμενο άρθρο Θεοφάνεια στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς
Επόμενο άρθρο Διευκρινήσεις του δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου