Ενημερωτική εκδήλωση για την ψυχική υγεία στο Νοσοκομείο Καρδίτσας


Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου,  σ’ όλο τον κόσμο η μέρα είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και στη στήριξη των σχετικών ενεργειών. Στα πλαίσια αυτά η Διοίκηση του Γ.Ν. Καρδίτσας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 8-10-2015.

Αυτή η μέρα δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους εμπλέκονται στο χώρο της ψυχικής υγείας να μιλήσουν για τη δουλειά τους, τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν λύσεις για την καλυτέρευση της ψυχικής υγείας των πολιτών όλου του πλανήτη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Αναλυτικότερα συμμετείχαν οι εξής ομιλητές τους οποίους η Διοικητής του Νοσοκομείου κα Δάλλα Κωνσταντία ευχαριστεί θερμά:

  • Αναγνωστοπούλου Όλγα, Ψυχολόγος, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας: Διερεύνηση του επιπολασμού μείζονος καταθλιπτικής νόσου σε ασθενείς του νομού Καρδίτσας
  • Μανιάτη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρο Υγείας Παλαμά: Η πρόληψη της αυτοκτονίας ως προτεραιότητα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας
  • Τρουβά Θεώνη Ιωάννα, Μαία, Κέντρο Υγείας Παλαμά: Επιλόχεια κατάθλιψη, πρόληψη και φροντίδα στην κύηση- λοχεία
  • Γεωργίου Αχιλλέας, Τ.Ε. Νοσηλευτής Ξενώνας « ΖΕΦΥΡΟΣ »: Οικονομική Κρίση & Ψυχική Υγεία
  • Κούτρα Ρωμήνα , Εργοθεραπεύτρια Γ.Ν. Καρδιτσας: Ο ρόλος της εργοθεραπείας σε ψυχωσικούς ασθενείς

To Νοσοκομείο Καρδίτσας με το προσωπικό που διαθέτει ευελπιστεί να βρίσκεται πάντα κοντά στον πολίτη.

Προηγούμενο άρθρο Βραδιά όπερας με την Ιταλίδα σοπράνο Bianca
Επόμενο άρθρο Ημερίδα από το ΚΠΕ Μουζακίου για την Τ.Α και τη βιώσιμη ανάπτυξη