Ενημερωτική ημερίδα για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Αποσαφήνιση των διατάξεων του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 17.30 , στο ξενοδοχείο Imperial, στη Λάρισα.

Την Ημερίδα διοργανώνουν από κοινού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο, τμήμα Κ/Δ Θεσσαλίας.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων, που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με το νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης :

«Ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Σε αυτή την προσπάθεια, σύμμαχος της Πολιτείας και των πολιτών είναι οι μηχανικοί. Το ΥΠΕΚΑ με σειρά ενημερωτικών ημερίδων θέλει να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Για να καταφέρουμε όλοι μαζί, πολίτες, επαγγελματίες και Πολιτεία, να δώσουμε οριστικό τέλος στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ θέματα της αρμοδιότητας τους θα αναπτύξουν :

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Αλεξιάδης

Ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, κ. Κώστας Καρατσώλης

Η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικοδομικού κανονισμού του ΥΠΕΚΑ, κ. Ευριδίκη Γαρδίκη.

Θα ακολουθήσει κύκλος ερωτήσεων και αναλυτική συζήτηση.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για τη λαθροϋλοτομία υπό τον αναπληρωτή Υπ. Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτη
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα στις 16 & 17 Νοέμβρη ο Παγκαλαβρυτινος Σύλλογος