Ενημερωτική ημερίδα στους Σοφάδες για τη νέα ΚΑΠ πρότεινε η μείζονα μειοψηφία


Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων για τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας στους Σοφάδες για τη νέα ΚΑΠ υπέβαλε η μείζονα μειοψηφία με εισήγηση που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης και τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος. Το περιεχόμενο της εισήγησης είχε ως εξής:

«Μια από τις βασικές δυσλειτουργίες της χώρας μας που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας είναι η μόνιμη κρατική έλλειψη τις τελευταίες δεκαετίες ενός συγκροτημένου σχεδίου και οργάνωσης των βασικών παραγωγικών μας τομέων. Ελπίδα όλων μας είναι ότι οι αιματηρές προσπάθειες του λαού μας των τελευταίων ετών θα οδηγήσουν σε μια νέα εποχή και τον τρόπο λειτουργίας του κράτους μας.

Δυστυχώς όμως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, συνεχίζουμε να βλέπουμε ακόμα το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια αδιάφορο και ατάραχο κράτος απέναντι στα σοβαρά ζητήματα του τόπου. Για μια ακόμα φορά οι αγρότες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τα νέα δεδομένα και ρυθμίσεις που επιβάλει η νέα ΚΑΠ χωρίς καμία ενημέρωση και οργανωτική βοήθεια.

Ήρθε ο καιρός της σποράς για τους αγρότες σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της νέας ΚΑΠ αλλά η Πολιτεία είναι και πάλι απούσα στο θέμα της ενημέρωσης. Εκτός κι αν οι κυβερνώντες εννοούν ότι το χρέος της ενημέρωσης των αγροτών εξαντλείται μέσα από ελάχιστες και σποραδικές ενημερωτικές ημερίδες του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αυτής που έγινε πρόσφατα στη Λάρισα ή εκείνης που διοργανώνει η ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς στις 19/11/2014 (λες και η ενημέρωση των αγροτών αποτελεί θέμα κομματικής νομιμοφροσύνης).

Δεδομένης λοιπόν της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στον τόπο μας για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση των αγροτών μας όσον αφορά τα θέματα της νέας ΚΑΠ, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο:

να αποφασίσει για τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας στο πνευματικό κέντρο Σοφάδων σχετικά με τις ρυθμίσεις της νέας ΚΑΠ περιόδου 2014 – 2020 εξουσιοδοτώντας το Δήμαρχο να έρθει σε επαφή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συμμετοχή των κατάλληλων υπηρεσιακών παραγόντων και των τεχνοκρατών.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι Δήμοι καλούνται να καλύψουν τα κενά και τις ελλείψεις όσων η Πολιτεία οφείλει να διεκπεραιώσει.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

της μείζονος μειοψηφίας του Δ. Σοφάδων

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Κώστας Αλεξόπουλος

Φώτης Κάιας

Σούλα Κατσιαβριά Σιωροπούλου

Πάνος Κεφαλάς

Δημήτρης Κλιάρης

Ηλίας Τρίγκας

Φώτης Τσέλιος

Βασίλης Φαλούτσος

Αποστόλης Χαντζηγιάννης»

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση Παραρτήματος Κεντρ. Ελλάδος για τις εκλογές του σώματος