Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου


Ο Δήμος Καρδίτσας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, διοργανώνουν την Πέμπτη 26/07/2018 στις 14:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, με τίτλο: «Ανοικτα κεντρα εμποριου».

Η δράση των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου ή αλλιώς «Open Mall» έχει στόχο να αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική όψη των εμπορικών αγορών στα αστικά κέντρα προσφέροντας σημαντικά εργαλεία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το τοπικό λιανεμπόριο.

Το Πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα να αναβαθμιστούν δημόσιοι χώροι του κέντρου, οι προσόψεις των εμπορικών καταστημάτων και να αναδειχθούν τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης, αλλάζοντας όλο τον κεντρικό ιστό της πόλης, την εμφάνιση της πόλης, αλλά και την ψυχολογία των καταναλωτών.

Στην Δράση μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά Σχήματα αποτελούμενα από τους παρακάτω συνεργαζόμενους – φορείς: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος). Σε περίπτωση έλλειψης ή μη αποδοχής του Εμπορικού Συλλόγου μπορεί να συμμετέχει ως Συνδικαιούχος το οικείο Επιμελητήριο.

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που

θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής παρέμβασης και θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Προηγούμενο άρθρο Τελετή ονομασίας - αποφοίτησης νέων Δεκανέων Στρατονομίας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα