Ειδήσεις

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας


Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ και την τροποποιητική αυτής με θέμα τον προγραμματισμό άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  1. Στη συνεδρίαση της 26-8-2016 συμπληρώθηκε και αναρτήθηκε ο πίνακας λειτουργικών κενών-πλεονασμάτων ανά σχολική μονάδα και ειδικότητα, με βάση τα στοιχεία που έστειλαν οι διευθύντριες/-ές των σχολικών μονάδων. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να συμπληρώσουν αιτήσεις προτίμησης για συμπλήρωση/κάλυψη ωραρίου σε κενά/πλεονάσματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πραγματικά, με καταληκτική προθεσμία την 2-9. Καταθέσαμε δήλωση που επισυνάπτεται, την οποία συνυπέγραψε ο αιρετός της ΔΑΚΕ.
  2. Στις 2-9-2016 ακολούθησε 2η συνεδρίαση και επικαιροποιήθηκε ο πίνακας κενών-πλεονασμάτων, αφού λήφθηκαν υπόψη τα αποτελέσματα συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων. Ο νέος πίνακας βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης (http://dide.kar.sch.gr/site/).
  3. Πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ στις 2-9 με κύριο αντικείμενο τον υπολογισμό του αριθμού των αναπληρωτών που θα ζητήσουμε να προσληφθούν στις κοινές ειδικότητες.
  • Υπάρχουν ελλείμματα στις ειδικότητες ΠΕ07 – Γερμανικής (10 ώρες), ΠΕ08 – Καλλιτεχνικών (120 ώρες).
  • Ελλείμματα της Α/θμιας στην ειδικότητα ΠΕ05 – Γαλλικών (λίγες διδακτικές ώρες) και ΠΕ19-20 Πληροφορικής (μικρός αριθμός εκπαιδευτικών), θα καλυφθούν από συναδέλφισσες/-φους της Β/θμιας. Ο ακριβής αριθμός και τα κενά ανά σχολική μονάδα Α/θμιας Εκπ/σης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε οι διαθέσεις να γίνουν μόνο μετά από αίτηση/συναίνεση της/του εκπαιδευτικού.
  • Στις ειδικότητες ΠΕ06 – Αγγλικής και ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής δεν προκύπτουν θέματα μετακίνησης.

Στις δύο συνεδριάσεις της 2/9 καταθέσαμε κείμενο που επισυνάπτεται, σύμφωνα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Τα λειτουργικά κενά σε πρώτη φάση για πρόσληψη αναπληρωτών είναι τα παρακάτω:

ΠΕ07 – Γερμανικής à 1 μειωμένου ωραρίου

ΠΕ08 – Καλλιτεχνικών à 4 πλήρους + 2 μειωμένου

ΠΕ18.10 – Νοσηλευτικής à 1 πλήρους

ΤΕ01.19 – Κομμωτικής à 1 πλήρους + 1 μειωμένου

Αναπληρωτές ΕΑΕ à 30 πλήρους + 3 μειωμένου

 

Σήμερα ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις για ονομαστική τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά. Οι τοποθετήσεις δεν θα ανακοινωθούν, αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλες τις ειδικότητες της γενικής εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή/και συνδικαλιστικό ζήτημα.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Γεωργία Αμπατζή

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ: 6945997748

ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)

 

Χρήστος Παπαστάθης

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ: 6936745107

ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

 

 

 

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index

Προηγούμενο άρθρο Εγγραφές στις ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού για Κάρλα – περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων