Ειδήσεις

Ενισχύει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Καρδίτσας η Δημοτική Αρχή


Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Καρδίτσας επιδιώκει να ενισχύσει η Δημοτική Αρχή σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το αμέσως προσεχές διάστημα σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων σε όλους τομείς με επίκεντρό τους τον πολίτη και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Έμφαση δίνεται σε δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, το Πρασινο και το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, αλλά και την Επιχειρηματικότητα. Τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που δρομολογούνται ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους.

Ως Δημοτική Αρχή δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μεγάλη έμφαση στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία επηρεάζει συνολικά τη λειτουργία του και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει προς το Δήμο.

            Καταβάλαμε συντονισμένα,  μεγάλη προσπάθεια να μειώσουμε δαπάνες, να αυξήσουμε τα έσοδα, να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου, να ρυθμίσουμε τα δάνειά του και γενικότερα να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τα οικονομικά του Δήμου και το δημόσιο χρήμα.

            Φυσικά το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου δεν επιλύεται σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ο Δήμος μπορεί πλέον και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη συνέπεια και ταχύτερα στις υποχρεώσεις του.

            Παράλληλα δώσαμε έμφαση και σε θέματα της καθημερινότητας για την καλύτερη οργάνωσης της λειτουργίας της πόλης (διαφημιστικές πινακίδες,  κολωνάκια για στάθμευση μηχανών, ανακλινόμενες μπάρες για την προστασία των πεζοδρόμων, ομοιόμορφα διαχωριστικά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έλεγχος τραπεζοκαθισμάτων κ.λπ.).

          Βελτιώσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καθαριότητα της πόλης και πλέον η παρουσία εργαζομένων με καρότσι και στις γειτονιές δεν αποτελεί έκπληξη.

            Βασική προτεραιότητά μας τέλος αποτέλεσε επίσης η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, η ανάπτυξη νέων δομών κοινωνικού χαρακτήρα και η περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στην περιοχή μας, τομέα στον οποίο έχουμε επιτελέσει σημαντικό έργο (κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο, φαρμακείο).

            Σήμερα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες σε όλους σχεδόν τους τομείς του δημοτικού έργου, πρωτοβουλίες για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ή η αναγκαιότητά τους ανέκυψε στην πορεία με βάση τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν ή τις προτεραιότητες που αναδείχθηκαν από την καθημερινή ενασχόλησή μας με τα θέματα του Δήμου.

            Θα σας αναπτύξουμε ορισμένες από αυτές που δρομολογούμε ή ήδη δρομολογήσει για το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

-Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης φροντιστηριακών βιβλίων

Πέραν των δομών που προαναφέρθηκαν, ο Δήμος Καρδίτσας βρίσκεται στη διαδικασία, ίδρυσης και λειτουργίας Δανειστικής Βιβλιοθήκης σχολικών-φροντιστηριακών βοηθημάτων και ξενόγλωσσων βιβλίων για παιδιά οικογενειών του Δήμου που αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν οικονομικά στην αγορά τους.

Έως τέλος του σχολικού έτους κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 17.00μ.μ-19.00μ.μ όποιος επιθυμεί να προσφέρει φροντιστηριακά και βοηθήματα όλων των μαθημάτων τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου , Λυκείου Ελληνικών και Ξενόγλωσσων, εκδόσεων από το έτος 2010 και μετέπειτα μπορεί να τα φέρνει στο χώρο Λ. κ Ν. Σακελλαρίου 16 ( δωρεά Δόντα), όπου επίσης ο Δήμος παρέχει στέγη στο Σύλλογο Αιμοδοτών.

Επίσης η εθελοντική προσφορά βιβλιοθηκονόμων για την ταξινόμηση των συγκεντρωθέντων βιβλίων, καθώς και η εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης θεωρείται απαραίτητη.

Με την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε ότι όλες οι κοινωνικές δομές που προϋπήρχαν ή δημιουργήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή και όποια ακόμη οργανώσουμε στο μέλλον, στηρίζεται σε εθελοντική βάση, λειτουργούν με εθελοντές και στεγάζονται σε χώρους που ανήκουν στο Δήμο, δεν επιβαρύνουν δηλαδή το Δήμο και έμμεσα τους δημότες και το όφελος μεγιστοποιείται.

 

Εθελοντισμός καθαριότητα, διοργάνωση εθελοντικής δράσης (17-4-2016)

Η ανταπόκριση των δημοτών σε δύο πρωτοβουλίες εθελοντικού καθαρισμού που αναλάβαμε πέρυσι ήταν κάτι παραπάνω από θετική και αυτό μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή του Δήμου στην πανελλήνια πρωτοβουλία Let’s do it greece στις 17 Απριλίου, στο πλαίσιο της οποία σε συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και σχολικές κοινότητες θα προβούμε σε καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων.

 

Δημιουργία σελίδας στο fb για τον εθελοντισμό

Για την περαιτέρω ενεργοποίηση του εθελοντισμού στο Δήμο μας αξιοποιούμε και τα social  media. Προχωρήσαμε ήδη στη δημιουργία της σελίδας Γίνε κι εσύ Εθελοντής  στο Facebook, μέσω της οποίας θα προβάλλονται οι εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος και  θα αποστέλλονται μηνύματα στους χρήστες του Fb για να συμμετάσχουν σ’ αυτές. Επίσης στη σελίδα, αλλά και στο link του εθελοντισμού που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου υπάρχει φόρμα για τη συμπλήρωση των στοιχείων των ενδιαφερόμενων να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις του Δήμου με βάση και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους π.χ. περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητικές δράσεις κ.λπ.)

 

Οργάνωση προσφοράς μερίδων φαγητού από κέτεριγκ και εστιατόρια

Ήδη από πέρυσι ξεκινήσαμε την προσπάθεια αξιοποίησης των μερίδων που περισσεύουν από κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν συμπολίτες μας, συνεργαζόμενοι με χώρους που φιλοξενούν τέτοιες εκδηλώσεις και εταιρείες κέτεριγκ.

Η ανταπόκριση των επαγγελματιών του κλάδου ήταν θετική και προσφέρθηκαν χιλιάδες αδιάθετες μερίδες που δόθηκαν σε άπορους συμπολίτες.

Είμαστε σε αναζήτηση κατάλληλου ψυγείου που θα τοποθετήσουμε σε χώρο, όπου θα μπορούν οι επαγγελματίες να αφήνουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας τις αδιάθετες μερίδες, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία παραλαβής και διάθεσής τους.

 

Ειδική προσφορά σε οικονομικά αδύναμους για καλλιέργεια λαχανικών.

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Βασιλάκου, ανοίγει τη δομή των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων.

Με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό εκχωρούνται κατά προτεραιότητα σε δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Απόρων του Δήμου αγροτεμάχια των 50 και 100 τ.μ. για μια καλλιεργητική περίοδο που αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους και τελειώνει στις 31 Ιανουαρίου του επόμενου.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

– Επιχειρηματικότητα, στήριξη προβολή, επίσκεψη σε επιχειρήσεις.

Ξεκινήσαμε ήδη ένα κύκλο επισκέψεων σε τοπικές μεταποιητικές επιχειρήσεις με στόχο αφ’ ενός  να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές τους και παράλληλα να αναδείξουμε και να προβάλουμε εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

 

-Τοπικά προϊόντα ανάδειξη, τοποθέτηση σε super market.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα ράφια των μεγάλων S/M της πόλης. Ήδη διερευνήσαμε τις διαθέσεις των υπευθύνων των S/M και διαπιστώνοντας ότι οι προοπτικές είναι καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν καλέσαμε σε συνάντηση τους εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων, τους ενημερώσαμε για τις επαφές μας και κάναμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μαζί τους σχετικά με την ανάγκη τα τοπικά προϊόντα να βρουν τη θέση που τους αξίζει στους μεγάλους και μικρότερους χώρους διάθεσης.

Ζητήσαμε από κάθε επιχείρηση λίστα με τα προϊόντα που ενδιαφέρονται να διαθέσουν μέσω των S/M, τις οποίες και θα προωθήσουμε στους υπευθύνους των S/M ώστε να γίνουν στη συνέχεια απευθείας οι επαφές και οι συνεννοήσεις που θα οδηγήσουν σε συμφωνίες συνεργασίας.

Θα προχωρήσουμε επίσης και στην έκδοση στοχευμένων φυλλαδίων που θα ενθαρρύνουν συνεργασίες μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων π.χ. σε χώρους εστίασης θα προωθούμε έντυπα με τα προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων που μπορούν να συμπεριλάβουν στους καταλόγους τους ή να προτιμούν κατά την παρασκευή των πιάτων που σερβίρουν.

Πιστεύουμε ότι από την ανάπτυξη της δραστηριότητας μιας τοπικής επιχείρησης, τα οφέλη είναι πολλαπλά και διαχέονται στην τοπική κοινωνία ( π.χ. δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) γι’ αυτό και ως Δήμος θέλουμε να συμβάλλουμε σ’ αυτό.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενίσχυση πολιτιστικών και εθελοντικών δράσεων των συλλόγων

Στον τομέα του Πολιτισμού θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τη δραστηριότητα των Συλλόγων που υπηρετούν τον πολιτισμό στην περιοχή μας με ισότιμη αντιμετώπιση.

Έτσι στα πλαίσια και των σκοπών της ΕΝ.Κ.ΔΗ.ΚΑ που είναι μεταξύ άλλων και η ενίσχυση πολιτιστικών δράσεων θα καθιερώσουμε τη χορηγική συμμετοχή της εταιρείας σε ετήσια βάση σε μια πολιτιστική δράση ενός Συλλόγου σε κάθε χωριό, η οποία θα προσαυξάνεται στην περίπτωση που ο Σύλλογος πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις. Έτσι θα δώσουμε και ένα επιπλέον κίνητρο στους Συλλόγους να διοργανώσουν εθελοντικές δράσεις π.χ. καθαρισμούς ή δενδροφυτεύσεις στις κοινότητές τους κ.λπ., δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο εθελοντικό κίνημα της περιοχής μας.

 

Ανάδειξη ποδηλάτου, φεστιβάλ, ποδηλατοδρομία, συνάντηση με συλλόγους, αύξηση θέσεων στάθμευσης, κ.λπ.

Η χρήση του ποδηλάτου και οι υποδομές που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν ένα βασικό χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, γι’ αυτό σε συνεργασία και με άλλους φορείς  προχωράμε εφέτος για πρώτη φορά στη διοργάνωση ενός φιλόδοξου προγράμματος εκδηλώσεων (έκθεση ζωγραφικής, έκθεση ποδηλάτου και αξεσουάρ ποδηλάτου, συναυλία, ποδηλατοδρομία κ.λ.π.) το οποίο έχει στο επίκεντρό του το ποδήλατο.

Στην 1η Εβδομάδα Ποδηλάτου θα δοθεί  έμφαση στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως χρηστών του ποδηλάτου, ώστε να αναδειχθούν οι πιθανοί κίνδυνοι της ποδηλατοκίνησης, καθώς και η ανάγκη τήρησης ορισμένων κανόνων.

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής μας για το ποδήλατο, προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα να τοποθετήσουμε πρόσθετα καλαίσθητα ποδηλατοστάσια και σε άλλα σημεία της πόλης, ώστε να καλύψουμε την μεγάλη ανάγκη σε θέσεις στάθμευσης.

 

Διοργάνωση αγώνα δρόμου 10 χλμ., 5χλμ., 1.000 μ. (10-4-2016)

Ο Δήμος Καρδίτσας επαναφέρει τη διοργάνωση του Πλαστήριου Δρόμου, 1.000 μ.

5.000 μ. και 10.000 μ, στις 10/4/2016 έχοντας ως στόχο να αποτελέσει γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

 

Αξιοποίηση διαθεσίμων ιδρύματος Βαλταδώρου

Αξιοποιώντας διαθέσιμους πόρους του κληροδοτήματος Βαλταδώρου, σύμφωνα και με το καταστατικό του προχωράμε στην απονομή βραβείων σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιστημόνων και καλλιτεχνών, σε νομικούς, ιστορικούς, οικονομολόγους, ζωγράφους και λογοτέχνες κατόπιν διαγωνισμού.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ -ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεντροφύτευση κοινόχρηστων χώρων. Υιοθέτηση από σχολεία, γειτονιές.

Θέλουμε να ενισχύσουμε το πράσινο της πόλης και γι’ αυτό σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε δενδροφυτεύσεις κοινοχρήστων χώρων. Ήδη πραγματοποιήσαμε με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών δενδροφύτευση σε δημοτικά ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Φαναρίου – γηπέδου Αστέρα καθώς και στο Παλιοκκλήσι και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες, τόσο στην πόλη όσο και σε άλλες  Κοινότητες.

Επιδίωξή μας είναι σ’ αυτή την προσπάθεια εμπλουτισμού του πρασίνου της πόλης να αναλάβουν ενεργό ρόλο τόσο στη δενδροφύτευση, όσο και στην μετέπειτα περιποίηση των χώρων αυτών τα σχολεία και οι γειτονιές.

 

Υιοθέτηση χώρων πρασίνου από συλλόγους, φυσικά πρόσωπα

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή του δημότη στο όραμα για μια καλύτερη και πιο «πράσινη» πόλη επιθυμούμε οι  σύλλογοι, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι μεμονωμένοι πολίτες θα πρέπει να εμπλακούν στο θέμα της ανάδειξης και της προστασίας του πρασίνου στην πόλη, αλλά και τις Τοπικές Κοινότητες.

Έτσι εξετάζουμε την προοπτική χώροι πρασίνου να υιοθετηθούν από συλλόγους, επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα που θα αναλάβουν το κόστος της διαμόρφωσης και της συντήρησης π.χ. ενός παρτεριού, υπό την καθοδήγηση φυσικά της Υπηρεσίας Πρασίνου. Στους αντίστοιχους χώρους θα τοποθετείται στο παρτέρι μια ταμπέλα με την επωνυμία τους, ως αναγνώριση της κοινωνικής τους ευαισθησίας.

            Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις ολοκληρώσουμε τη σχετική προεργασία.

           

Γιορτή λουλουδιών

Για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να φυτεύσουν περισσότερα λουλούδια ομορφαίνοντας τους κήπους και τα μπαλκόνια τους και γενικά την εικόνα της πόλης μας σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τα ανθοπωλεία και τα φυτώρια της περιοχής μας, τη «Γιορτή των Λουλουδιών».

Οι επαγγελματίες θα εκθέτουν σε κεντρικό σημείο της πόλης τα φυτά τους και οι συμπολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από μια μεγάλη ποικιλία τα λουλούδια που τους αρέσουν περισσότερο. Έτσι πιστεύουμε ότι και οι επιχειρήσεις του κλάδου θα προβληθούν καλύτερα και θα ενισχυθούν, αλλά και οι συμπολίτες θα παρακινηθούν  και θα διευκολυνθούν στις επιλογές τους.

 

Βελτίωση εικόνας πλατείας Δημοτική Αγοράς

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η εικόνα του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς που αποτελεί σύμβολο της πόλης μας, αλλά και ο περιβάλλον χώρος του δεν είναι αυτή που θα πρέπει. Σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο χώρο που θα περιλαμβάνει:

  • Εργασίες συντήρησης – στεγάνωσης του κτηρίου
  • Βελτίωση περιβάλλοντος χώρου
  • Ενίσχυση του εμπορικού χαρακτήρα του κτηρίου με σταδιακή απομάκρυνση των υπηρεσιών του Δήμου και ενοικίαση των καταστημάτων για εμπορική χρήση,
  • Προστασία του περιβάλλοντος χώρου και της πλατείας της αγοράς από αυθαιρεσίες και ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων.

Έτσι πιστεύομε ότι θα αναζωογονήσουμε το χώρο και θα τονώσουμε την εμπορική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή που τα τελευταία ιδίως χρόνια είχε ατονήσει.

 

Αδέσποτα, οριστικοποίηση και ανάδειξη πρωτοβουλιών, ενημερωτική εκστρατεία.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί και έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σταδιακά στην άμβλυνση του προβλήματος:

– Έχει ξεκινήσει η δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και καλούμε τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, να προσέρχονται στο Δήμο προσκομίζοντας το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.

– Πολλαπλασιάζουμε τον ετήσιο αριθμό στειρώσεων των αδέσποτων ζώων.

– Ξεκίνησε η τοποθέτηση ήδη ταϊστρών και ποτίστρων σε σημεία της πόλης και σύντομα θα ολοκληρωθεί περιλαμβάνοντας ολόκληρη την πόλη.  Στόχος τα ζώα να σιτίζονται για να είναι λιγότερο επιθετικά και παράλληλα να τα προσελκύσουμε εκτός κέντρου, όπου θα τοποθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ταϊστρών.

– Διερευνούμε την προοπτική δημιουργίας καταφυγίου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν αριθμό αδέσποτων.

– Προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο καμπάνια ενημέρωσης

στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές σχετικά με την ευθύνες που απορρέουν από την φροντίδα ενός δεσποζόμενου ζώου για να μην καταλήξει και αυτό αδέσποτο.

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Πιστοποιητικά κατ’ οίκον για άτομα με αναπηρίες

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με βαριές αναπηρίες σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα παράδοσης κατ’οίκον των πιστοποιητικών που αιτούνται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Δημοτικοί ανταποκριτές θα παραλαμβάνουν δηλαδή τις αιτήσεις αυτών των πολιτών από τα σπίτια τους, θα τις πηγαίνουν στα ΚΕΠ, απ’ όπου θα παραδίδουν στη συνέχεια στους ίδιους τα πιστοποιητικά που ζητούν.

 

Έμφαση στις Κοινότητες

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις Κοινότητες του Δήμου μας.

Για να πετύχουμε αυτό προχωράμε σε τριπλασιασμό των πιστώσεων ΣΑΤΑ για κάθε κοινότητα, προκειμένου να γίνουν αναγκαία έργα και παρεμβάσεις που έχουν επισημανθεί από τους Προέδρους και τη Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα όσον αφορά τους Προέδρους, οι οποίοι είναι γεγονός ότι σηκώνουν βαρύ φορτίο χωρίς να έχουν και τους απαιτούμενους πόρους και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την προσπάθειά τους αυτή, πέραν από την διάθεση ημερομισθίων για την κάλυψη άμεσων αναγκών, θα τους στηρίξουμε και θα αναβαθμίσουμε το ρόλο τους με την απόδοση της πάγιας προκαταβολής που θα τους διευκολύνει στο έργο τους.

Προηγούμενο άρθρο Πιάνουν δουλειά 20.000 άνεργοι σε 51 Δήμους - Στη β ΄ φάση του προγράμματος η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ν.Δ. σε Καρδίτσα και Μουζάκι