Εντάσσονται σε έργα ΣΔΙΤ δύο νέα σχολεία στον Παλαμά και στους Σοφάδες.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε ότι, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίού – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των έργων που θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα με τη σύμπραξη του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα δύο νέα Σχολεία στην Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλαμά και το 2ο Γυμνάσιο Σοφάδων.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά θα είναι κτίριο 12 αιθουσών διδασκαλίας, 3 ειδικών αιθουσών καθώς και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων συνολικού εμβαδού 1.900 τ.μ. και προϋπολογισμού κατασκευής 2.565.000 ευρώ.

Το 2ο Γυμνάσιο Σοφάδων θα είναι κτίριο 6 αιθουσών διδασκαλίας, 4 ειδικών αιθουσών και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, συνολικού εμβαδού 1.500 τ.μ. και προϋπολογισμού κατασκευής 2.025.000 ευρώ.

Τα δύο σχολεία θα ανοικοδομηθούν σε οικόπεδα που έχουν παραχωρήσει οι Δήμοι Παλαμά και Σοφάδων αντίστοιχα για το συγκεκριμένο σκοπό. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η προμελέτη για το έργο.

Ο κ. Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι:

«Με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα  δημιουργούμε ταχύτερα τις εκπαιδευτικές υποδομές που έχει ανάγκη η ελληνική περιφέρεια. Στηρίζουμε έτσι την ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας που βοηθά στην συνολική ανάπτυξη του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθρο Νέα Ερώτηση Ρόβλια για την οσμή του πόσιμου νερού
Επόμενο άρθρο Ο κόσμος του Δ. Ιτάμου θα εκφραστεί με δημοψήφισμα