Εντατικοί έλεγχοι για τη λαθροθηρία – Τα πρώτα αποτελέσματα


Καθημερινό και συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της λαθροθηρίας, με την υποστήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, δίνουν οι υπεύθυνοι του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες και οι εθελοντές – μέλη μας που αφιερώνουν πολλές ώρες από τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους.

Για το σκοπό αυτό, καθημερινά, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες, διεξάγονται περιπολίες θηροφύλαξης με τα δύο τετρακίνητα οχήματα του Κυνηγετικού Συλλόγου, με τα οχήματα των εθελοντών – μελών και με τα δύο οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, σε όλο τον τομέα ευθύνης μας, που περιλαμβάνει τα όρια αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καρδίτσας, σε πεδινές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού μας.

Στο τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην προστασία των ενδημικών θηραμάτων, λαγού, ορεινής πέρδικας και αγριόχοιρου καθώς και σε ελέγχους που αφορούν στην άσκηση του κυνηγίου χωρίς άδεια θήρας. Από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου έως σήμερα οι Ομοσπονδιακοί μας Θηροφύλακες έχουν ελέγξει περισσότερους από 450 κυνηγούς και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υποβάλει μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές στις αρμόδιες αρχές για συγκεκριμένα περιστατικά λαθροθηρίας και τα αντίστοιχα όπλα και σύνεργα έχουν κατασχεθεί. Τα αδικήματα αφορούσαν στα εξής: κυνήγι χωρίς άδεια θήρας, κυνήγι σε περιοχή απαγόρευσης θήρας, άρνηση ελέγχου και εξύβριση θηροφύλακα, τροποποίηση κυνηγετικού όπλου (πεντάσφαιρο) και κυνήγι λαγού πριν την έναρξη της θήρας του.

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας προσδοκά στην βοήθεια και στην έμπρακτη συμμετοχή ακόμη περισσότερων εθελοντών –μελών στον διαρκή αγώνα για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, που θα ενταθεί τους επόμενους μήνες στην καρδιά της κυνηγετικής περιόδου, με σκοπό την ορθολογική διαχείριση, προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό ζητούμε και την έμπρακτη συνδρομή και υποστήριξη της πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της.

Το μήνυμα που θέλουμε να σταλεί είναι ξεκάθαρο, σαφές και προς πάσα κατεύθυνση. Γνωστοποιούμε σε όλους, όσοι επιβουλεύονται και προσδοκούν στην κατάργηση του κυνηγίου, ότι η συντριπτική πλειοψηφία, οι νόμιμοι και οι ευσυνείδητοι κυνηγοί, είμαστε σε θέση να περιορίσουμε και να καταστείλουμε την δράση εκείνων που κινούνται έξω από τα πλαίσια που ορίζουν οι γραπτοί και οι άγραφοι νόμοι του κυνηγίου.

Το Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες προσλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος
Επόμενο άρθρο «Το κάλεσμα» και τα «Στρουμφάκια 2» στο Δημοτικό Κιν/τρο Καρδίτσας