Εντατικοποιούνται οι ρυθμοί κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου


 Επίσκεψη του Δημάρχου κ. Δομ. Βερίλλη στο χώρο, όπου εκτελούνται εργασίες σκυροδέτησης του γυμναστηρίου, χωρητικότητας 3000 θέσεων και προϋπολογισμού 9.000.000 €

Εντατικοποιούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Καρδίτσας, χωρητικότητας 3000 θέσεων και προϋπολογισμού 9.000.000 € σε δημοτική έκταση 21 στρεμμάτων στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Το έργο μετά την ολοκλήρωση των εκσκαφών – χωματουργικών εργασιών, βρίσκεται στο στάδιο της σκυροδέτησης θεμελίωσης, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες  το χώρο των εργασιών και είχε συνεργασία με την μηχανικό της εργοληπτικής εταιρείας που το κατασκευάζει.

Ο κ. Βερίλλης σχετικά με το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής μας και του τοπικού αθλητισμού και η Πολιτεία που το εξήγγειλε από το 1997,  πρέπει να προχωρήσει στην άμεση δέσμευση των απαραίτητων πόρων. Η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο είναι σε ισχύ και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, με προοπτική να ολοκληρωθούν το 2011. Έπειτα από συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αρναουτάκη και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναμένεται όχι μόνον σημαντική χρηματοδότηση του έργου το 2010, αλλά  και  συμμετοχή πλέον και της Γ.Γ.Α. στη σύμβαση, ώστε στα 4,9 εκατομμύρια του Π.Δ.Ε. να προστεθούν και άλλα 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Τη σύμβαση αναμένεται να υπογράψει εντός των επόμενων ημερών ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι το έργο έχει ενταχθεί  στους Μεσογειακούς Αγώνες 2007-2013 και η κατασκευή του θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για μεγαλύτερη συμμετοχή της Καρδίτσας, αλλά θα επιτρέψει και τη φιλοξενία και άλλων αγώνων ή τουρνουά υψηλού επιπέδου στο μέλλον.

Το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου, για το οποίο χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στην αθλούμενη νεολαία και τους φιλάθλους του Δήμου μας, αλλά και όλου του Νομού που το έχει ανάγκη.

Είναι μια απαίτηση της Καρδίτσας, που βρίσκεται πέρα και πάνω από πολιτικές ή κομματικές διαφορές. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απαραίτητη η υποστήριξη όλων των φορέων, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα και ο Νομός να αποκτήσει επιτέλους μια αθλητική υποδομή υψηλών προδιαγραφών.»

-Ενημέρωση σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας

Το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων προϋπολογισμού 8.804.000,00 € προκηρύχθηκε με διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με το σύστημα προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή με κατ΄ αποκοπήν εργολαβικό αντάλλαγμα για ολόκληρο το έργο, κατόπιν άδειας δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η δημοπρασία έγινε τον Νοέμβριο του 2004. Το έργο είναι ενταγμένο στη ΣΑΕΠ117-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με ΚΑ2004ΕΠ11700004 του προγράμματος  «ΕΛΛΑΔΑ 2004 – Δίκτυο Προπονητηρίων», με εγκεκριμένη πίστωση 4.960.976,52 €,

Μετά από την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος η Κ/Ξ Ν. & κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.- ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ Α.Ε.

Η προσφορά της αναδόχου Κ/Ξ ανέρχεται σε 8.752.286,32 € (συμπεριλαμβανομένου του εργολαβικού οφέλους, των απρόβλεπτων δαπανών, της αναθεώρησης και του ΦΠΑ).

-Στοιχεία του έργου

Το έργο εκτελείται στην περιοχή Αγίας Παρασκευής απέναντι από το 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας σε δημοτική έκταση 21 στρεμμάτων στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης και εφάπτεται στο υπό κατασκευή τμήμα της περιφερειακής οδού μεταξύ των οδών Φαναρίου και Ταυρωπού.

Το συγκρότημα του έργου   αποτελείται από 4 βασικά τμήματα:

1. Την κύρια αίθουσα του Γυμναστηρίου (αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής) ,

2. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων,

3. Τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των αθλητών, θεατών και των εκπροσώπων του γραπτού και του ηλεκτρονικού Τύπου και

4. Τον περιβάλλοντα  χώρο του συγκροτήματος.

Προηγούμενο άρθρο Αστυνομικοί ξεκίνησαν τη λειτουργία της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης
Επόμενο άρθρο ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ «ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ