Ειδήσεις

Εντυπωσίασαν οι αθλήτριες του Amarilis στο 5o Πρωτάθλημα Αισθητικής Γυμναστικής!


Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί ένα σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής.  Η προέλευση της ωστόσο, εκτείνεται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Εσθονία, η Ρωσία καλλιεργούν και προάγουν το άθλημα πάνω από 100 χρόνια. Για την Ελλάδα, η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι ένα καινούργιο άθλημα, καθώς η Eλληνική ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής ιδρύθηκε μόλις το 2014, με έδρα τη Λάρισα.

Η έννοια της φυσικής ροής του σώματος, του ελεύθερου ύφους και της σωματικής αρμονίας αποτελεί τη βασική έμπνευση για την ανάπτυξη της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής. Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις. Η ομάδα αποτελείται από 6-10 αθλήτριες και απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Στο 5ο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε 1-2 Φεβρουαρίου στα γειτονικά Τρίκαλα,  έλαβαν μέρος 520 αθλήτριες από 26 συλλόγους.

Μέσα σε αυτούς, ήταν και η Ακαδημία ρυθμικής & χορού  AMARILIS Καρδίτσας. Ο σύλλογος μας συμμετείχε στην κατηγορία 10-12 ετών όπου και κατέλαβε την έβδομη θέση με μια ομάδα 10 αθλητριών που την αποτελούσαν οι: Καρύδα Εύα, Κουλοσούσα Οριάνα, Κουρόγλου Δήμητρα, Κουλοσούσα Νεφέλη, Παπανικολάου Μαρία, Ζάχου Αριάννα, Καμινιώτη Αφροδίτη, Τσιρώνα Μαρυτίνα, Κουτσώνα Κατερίνα & Αναστασοπούλου Αγγελική.

Ο σύλλογος AMARILIS Καρδίτσας αν και μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας με ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α, με συμμετοχές σε  πανελλήνιους αγώνες ρυθμικής και σε διεθνείς συναντήσεις, δε δίστασε να γίνει μέλος της νέας αυτής ομοσπονδίας που προσφέρει καινούργιες συγκινήσεις στις αθλήτριες μας σε ένα εντελώς νέο για αυτές άθλημα. Και αυτές με την σειρά τους μας αντάμειψαν με την τιμητική έβδομη θέση στην κατηγορία τους.

Ας ελπίσουμε ότι χάρη στις προσπάθειες του συλλόγου μας και την καλή συνεργασία που υπάρχει με την νέα δημοτική αρχή, σύντομα θα προπονούνται στην κεντρική σάλα κλειστού γηπέδου όπως αξίζει σε κάθε αθλητή που κάνει συχνή και επίπονη προπόνηση, για να μπορέσουν να φέρουν ακόμα καλύτερες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και γιατί όχι να διοργανώσουμε στην Καρδίτσα την επόμενη Πανελλήνια συνάντηση Ομαδικής αισθητικής Γυμναστικής!

Πολλά συγχαρητηρια  στα κορίτσια μας!

 

Προηγούμενο άρθρο Την ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών υπερασπίστηκε ο Κώστας Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση – happening από το Τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου