Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής της Εικαστικής Σχολής του δήμου Παλαμά


Για άλλη μια χρονιά, οι μαθητές της Εικαστικής Σχολής του δήμου Παλαμά παρουσίασαν –με την ευκαιρία της λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς- τα έργα τους σε μια προσεγμένη έκθεση που έγινε στις αίθουσες του παλιού δημοτικού σχολείου της τ.κ. Καλυβακίων, όπου είναι και η έδρα της σχολής. Πολλοί δημότες αλλά και φιλότεχνοι του νομού συνέρρευσαν στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής για να θαυμάσουν το ταλέντο των μικρών και μεγάλων μαθητευόμενων της Σχολής.

Στον προαύλειο χώρο του σχολείου, όπου επίσης είχαν εκτεθεί έργα των μαθητών της σχολής, έγινε η λιτή εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης.

Η καταξιωμένη ζωγράφος κ. Αλέκα Κουκόσια, δασκάλα της Σχολής και επιμελήτρια της έκθεσης, μίλησε προς τους παρευρισκόμενους για τη δουλειά που γίνεται επί τέσσερα συνεχή χρόνια στα τμήματα ζωγραφικής υπό την δική της καθοδήγηση και διδασκαλία, αλλά και για τα βραβεία που έχουν πάρει μαθητές της Σχολής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Κων. Πατσιαλής, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε τη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής προσπάθειας που γίνεται στα Καλυβάκια. Μια προσπάθεια που –εκτός των άλλων- κράτησε «ζωντανό» το κτίριο του σχολείου του χωριού, που δεν είχε την κατάληξη άλλων σχολείων χωριών που δεν λειτουργούν πια και έχουν ερημώσει. Υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι ως δήμαρχος θα στηρίξει και θα προωθήσει κάθε προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας, ανάλογα βέβαια με τις οικονομικές δυνατότητες που θα έχει ο δήμος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ) κ. Απ. Τσερέπης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στη στήριξη που παρέχει προς την Εικαστική Σχολή, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας των Καλυβακίων κ. Π. Ζαγανάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τα εκατοντάδες έργα των 65 μαθητών της Σχολής, ενώ στη διάθεσή τους ήταν και ένας πλούσιος μπουφές με πίτες, γλυκά και διάφορα εδέσματα και αναψυκτικά.

Προηγούμενο άρθρο Τα ονομαστήρια του σεβασμιώτατο μητροπολίτου μας κ.κ. Κύριλλου
Επόμενο άρθρο Μένη Πράντζου - Καφφέ: «Κρυμμένες Αλήθειες»